free art equals real art

|

Περπάτημα στους νυχτερινούς δρόμους της Αθήνας.Κίνηση σχετική.Άνθρωποι στα μαγαζιά στοιβάζουν στα τραπέζια & τις μπάρες βλέματα,σκέψεις,φαντασιώσεις για ένα ονειρικό απόψε.
Δρόμος.Φωτισμένος.Κίτρινο φως.Θαμπό.
Μα για στάσου!
Από που έρχεται αυτό το οργιαστικό πάντρεμα πνευστών και έγχορδων?
Κάτι με τραβάει στην πηγή του ήχου,αδυνατώ να αντισταθώ εκ γενετής στους όμορφους ήχους.Οι δύο φίλοι δίπλα μου μαγνητίζονται αυτόματα.
Τί συμβαίνει ρε παιδιά,τί ταράζει τόσο όμορφα την βαρετή ηχοκρατορία των εξατμίσεων?
Αντικρύζω την λυρική σκηνή.
Δεν είναι όπως συνήθως.Δηλαδή αυστηρή,κεκλεισμένων των θυρών & των σκυλιών της τέχνης δεμένων,αναπνέει,κάτι ζωντανό αναμοχλεύει μέσα της από ένα παρελθόν που μπορεί και να μην υπήρξε ποτέ.
Πλησιάζω.
Πανό κρεμασμένα.
"Αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα"
Τί τραγουδιστή λέξη γαμώτο!Αλληλεγγύη.Μια απλή λέξη.Άπειρη άντληση δύναμης.Και χαμόγελου.Συγκρατημένου αλλά ουσιαστικού.Από πολύ μέσα.
Μπαίνω μέσα.Άνθρωποι.Ένα καλωσόρισμα ζωγραφισμένο παντού.Ζεστασιά.Πιο μεγάλο χαμόγελο τώρα.
Έξοδος.Πεζοδρόμιο.Η μουσική συνεχίζει να γεμίζει τα κενά στο χώρο,τα κενά στις σκέψεις.
Βλέμα αριστερά.
Αστυνομία.
Μια κλούβα.
Άνθρωποι με ασπίδες και γκλοπς κοιτάνε προς την πλευρά μ α ς.
Προφανώς συντελείται κάποιο ανομολόγητο έγκλημα εδώ.
Η εξουσία δεν είναι μονάχα καταστροφική.
Είναι απολειφάδι ενός άλλου κόσμου.
Όχι του δικού μας.
Ακολουθεί το κείμενο της κατάληψης στην Εθνική Λυρική Σκηνή
" Ε.ξεγερμένη Λ.αϊκή Σ.κηνή



Η εξέγερση του Δεκέμβρη δικαιώνοντας όλους τους προηγούμενους κοινωνικούς αγώνες έδωσε το έναυσμα για γενικευμένη αντίσταση σε όλα αυτά που μας προσβάλλουν και μας υποδουλώνουν. Πυροδότησε τον αγώνα για τη ζωή, που κάθε μέρα απαξιώνεται. Σε πείσμα όλων όσων βλέπουν την εξέγερση σαν πυροτέχνημα και τη θάβουν τελειώνοντας τον επικήδειο με το «η ζωή συνεχίζεται» απαντάμε ότι ο αγώνας συνεχίζεται και θέτει τη ζωή μας σε μια νέα βάση. Όλα έχουν μείνει μετέωρα, όπως και ο θυμός μας. Η αγωνία μας δεν έχει κοπάσει γι’ αυτό είμαστε ακόμα εδώ.. Εξέγερση στους δρόμους, στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα εργατικά κέντρα, τους δήμους και τα πάρκα. Εξέγερση και στην τέχνη.
Κόντρα σε μια τέχνη- θέαμα που καταναλώνεται από παθητικούς θεατές. Κόντρα σε μια αισθητική που αποκλείει την διαφορετικότητα. Κόντρα στον πολιτισμό που καταστρέφει πάρκα και δημόσιους χώρους στο όνομα του κέρδους.
Ενώνουμε τις φωνές μας με όσους αγωνίζονται. Είμαστε αλληλέγγυοι στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στους συλληφθέντες της εξέγερσης.
Απαντάμε στην κρατική καταστολή, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την απόπειρα τρομοκρατίας και παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ με τον αγώνα μας και τον πολιτισμό.
Μια πρωτοβουλία ανθρώπων των τεχνών (θεωρώντας τέχνη τη ζωή του καθενός) οικειοποιείται ένα χώρο για την Τέχνη της ζωής του καθενός θέτοντας το ζήτημα της αναδημιουργίας της κουλτούρας σε μια νέα βάση. Επιδιώκουμε μια τέχνη αδιαμεσολάβητη, ανοιχτή σε όλους, που ο καθένας μπορεί να είναι φορέας της.
Απελευθερώνουμε την Εθνική Λυρική Σκηνή, γιατί εξ’ ορισμού μας ανήκει. Έχουμε την ανάγκη να πούμε τα πράγματα από την αρχή και να ξαναβρούμε το ρόλο της τέχνης. Μέσα από διαδικασίες αυτοργάνωσης προτείνουμε ελεύθερες δημιουργικές δράσεις από όλους και για όλους όσους θεωρούν τον πολιτισμό προϊόν συλλογικής δημιουργίας.
Για να ξανακερδίσουμε τον πολιτισμό που μας στερείται.



ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΤΙΣ 9 μ.μ.




ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ
ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ



(ελεύθεροι λυρικοί)"

ΔΑΠάρα

|

  • Το γέλιο κάνει καλό
  • Δυναμώνει τα μαυρισμένα μας πνευμόνια,είναι φορέας ψυχικής ανατάσεως
  • Η φοιτητική "παράταξη" του ΚΩΜΑτος που βρίσκεται στην εξουσία δίδει οδηγίες στους "πράκτορες" για την προσέγγιση των νεοεισαχθέντων
  • Το κείμενο δεν ειναι εξοργιστικό
  • Το κατάλληλο επίθετο θα ήτο μάλλον "κωμικό"
  • Γελάστε με την ψυχή σας - ζήστε την στιγμή

ΣΚΑΤΑ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

Ιστορίες από την καρατζαφέρεια κρύπτη..

|

Όλοι γνωρίζουν για το καλοστημένο πολιτικό-πολεμικό θέατρο που στήθηκε στα Ίμια.Όλοι θυμούνται το τρεμάμενο & με κατεβασμένο κεφάλι "ευχαριστώ" του λογιστή/πρωθυπουργού Σημίτη με αποδέκτη τους Αμερικάνους.΄Ολοι έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές και να διαπιστώσουν ότι το όλο θέμα των Ιμίων είχε μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τους λαούς Τουρκίας & Ελλάδας & να αποσπάσει την συναίνεση των πολιτών των δύο γειτονικών χωρών για ενίσχυση των "αμυντικών" δαπανών του κάθε κράτους.
Πάνω από μια βραχονησίδα βρήκε πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης ο σωβινισμός.Τα "πατριωτικά" αντανακλαστικά των ελληναράδων ανέλαβαν,όπως πάντα,τα ΜΜΕ.Ύστερα από τον θάνατο των ελλήνων στρατιωτών,το "θερμό" εκείνο βράδυ,τα πράγματα είχαν γίνει πολύ σοβαρά,με την απειλή του πολέμου να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών Ελλάδας και Τουρκίας.
Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων από τα εξουσιαστικά παιχνίδια των κρατών.Πιόνια σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων.Το αποτέλεσμα όλης της τεχνητής κρίσης των Ιμίων ήταν ο πλουτισμός των εμπόρων του θανάτου.Οι παραγγελίες για όπλα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο από την κυβέρνηση Σημίτη.
Τεράστια ποσά δαπανήθηκαν από τα δύο κράτη.
Υπέρογκα,αστρονομικά ποσά,χρήματα που βγήκαν από τις τσέπες των ελλήνων και τούρκων φορολογούμενων.
Αυτή είναι η λογική του κράτους.
Αντί να επενδυθούν τα χρήματα στην ευημερία των λαών,δίδονται με χαρακτηριστική ευκολία σε μιλιταριστικές μανιφακτούρες που κατασκευάζουν εργαλεία θανάτου τελευταίας τεχνολογίας.
Τα χρόνια πέρασαν και η μόνη ανάμνηση από την στημένη φάκα των Ιμίων είναι οι ετήσιες γραφικές συνάξεις των χρυσαύγουλων.
Φέτος όμως,η κυβέρνηση των ένστολων ράμπο αποφάσισε να επαναφέρει το "θέμα".
Έτσι λοιπόν,δημοσιογράφος της εφημερίδας "Σφήνα" (..) στάλθηκε στα Ίμια όπου φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία,τα μάζεψε γρήγορα-γρήγορα γιατί ο τουρκικός στρατός αντιλήφθηκε κίνηση στην βραχονησίδα και γύρισε κύριος στην Αθήνα για δημοσίευση του "ρεπορτάζ".
Η εφημερίδα Σφήνα αποτελεί ιδιοκτησία του Σπύρου Καρατζαφέρη.
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης είναι στενός συγγενής του γνωστού μπόγου εθνικοπατριώτη Καρατζαφύρερ.Πιο συγκεκριμένα είναι αδερφός του.
Όταν μαθεύτηκε το "χαμπέρ" (ε μα τόσα χρόνια τουρκοκρατίας βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη,άφησαν πολιτισμικά δωράκια στην "αμόλυντη" φυλή μας),όλοι μείναμε έκπληκτοι.Δημοσιογράφος αυτής της κατάπτυστης κωλοφυλλάδας στα Ίμια?Σε μια χρονική συγκυρία που συνδυάζει ολίγον από οικονομική κρίση,ολίγον από "εσωτερική τρομοκρατία" στην Ελλάδα & τέλος ολίγον από σκανδαλο Εργκένεκον στην Τουρκία?Ποιά συμφέροντα άραγε εξυπηρετεί μια τέτοια θερμοκέφαλη κίνηση?
Η ιστορία κύκλους κάνει.Νομοτελειακά.Επαναλαμβάνεται με μορφή φάρσας.Ενίοτε και με μορφή κωμωδίας.Μαύρης.
Τα κράτη μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του κεφαλαίου και με ανοιχτό τον "κίνδυνο" για κοινωνικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο,δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διαφύλαξη των συμφερόντων τους & την παράλληλη καταστολή των κοινωνικών διεκδικήσεων. Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί ..πολυδιάστατες τακτικές για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες του.Μετά τις παροχές-μαιμού στήριξης των τραπεζιτών,ύστερα από την άγρια καταστολή της κοινωνικής εξέγερσης,έβαλε στο τραπέζι το δυνατό χαρτί της "τουρκικής απειλής".
Το παιχνίδι είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα,από τις ημέρες των Χριστουγέννων,με προβοκατορολογία στο ακριτικό Αγαθονήσι.Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας (democracy?) στο νησί,οι αναφορές των μέσων μαζικής εξημέρωσης στην "τουρκική προκλητικότητα",όλα ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για δημιουργία τεχνητής έντασης,με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών & την προώθηση νέων αγορών όπλων.Την στιγμή που η ελληνική οικονομία έχει φουντάρει από ψηλά,το κράτος επιλέγει τις μπίζνες με τους εμπόρους του πολέμου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που χρησιμοποιήθηκε ο Καρατζαφέρης-εκδότης για την ..ειδική αποστολή.Με τον Καρατζαφύρερ στα κοινοβουλευτικά έδρανα & τον "Σπυράκο" στην ..δημοσιογραφία (λερώνω το στόμα μου βραδιάτικα),η δημοκρατία αποθεώνεται.
Το θέμα είναι ότι οι λαοί για ακόμα μια φορά μεταμορφώνονται σε εργαλείο που θα τοποθετηθεί με χειρουργική ακρίβεια στην εξουσιαστική μηχανή.Οι πολίτες Τουρκίας & Ελλάδας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.Οι πολίτες της Γης δεν έχουν κανένα συμφέρον να θυσιαστούν στο όνομα εθνικών πολέμων.
Ο πόλεμος ενάντια στην υπερεθνική ελίτ αντίθετα είναι ο μόνος πόλεμος στον οποίο με χαρά θα πολεμήσουμε.
we've got to take the power back

περι αγροτικου ζητηματος ο λογος..

|
Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά.Η αγροτιά παίρνει τρακτέρ,γεωργικά μηχανήματα και κλείνει τους δρόμους.Μια μορφή πόλης η οποία γίνεται άμεσα αντιληπτή από όλους τους πολίτες.Το εμπόριο αναγκάζεται να διακόψει τον φρενήρη ρυθμό του,οι μετακινήσεις είναι απαγορευμένες,με δυό λόγια όλο το έθνος σταματάει για λίγο να προσκυνά σώβρακα & φανέλες (thanks jimmy boy)και συντονίζεται με τα "πορνό των 8" για να μη χάσει κανένα πλάνο από την γιορτή.
Με την τελευταία κινητοποίηση των αγροτών, η οποία δεν έχει τελειώσει,έκανα κάποιες σκέψεις.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Οι αγρότες στην αρχή των κινητοποιήσεων κινήθηκαν με απίστευτα μεγάλη δυναμική παραλύοντας τα πάντα.Απαιτούσαν περίπου 2 δισ. ευρώ για τις ζημιές που έπαθαν οι καλλιέργειές τους.Η κυβέρνηση,εγκλωβισμένη στο φτηνό επικοινωνιακό λαικίστικο προφίλ της,αναγκάστηκε να "ανοίξει" τις πόρτες των υπουργείων για άμεση διαπραγμάτευση.
Διαπραγμάτευση.
Όχι διάλογο.
Και εδώ εντοπίζεται με ευκολία το πρώτο αγκάθι του αγροτικού ζητήματος.Ο υπουργός Χατζηγάκης κάθησε σε υπουργικές τραπεζαρίες με δήθεν εκλεγμένους εκπροσώπους των αγροτών,το οποίον σε απλά ελληνικά σημαίνει με "αγροτοσυνδικαλιστές" καρεκλοκένταυρους εγκάθετους του συστήματος.
Με τέτοιου είδους,ήθους και επαναστατικού επιπέδου αγωνιστές ήταν λογικό ο υποτιθέμενος διάλογος να καταλήξει σε ένα χονδροειδές παζάρι.Το αποτέλεσμα είναι η καταβολή του ποσού των 500 εκ.ευρώ.
Η κατάσταση την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές,"τείνει προς εκτόνωση",σύμφωνα με τα -χαμογελαστά- λεγόμενα υπουργών και κρατικών παρατρεχάμενων.Όμως τα πράγματα δεν έφθασαν τυχαία στην "εκτόνωση"..Πιο αναλυτικά:
Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με το ζήτημα,με την διεξαγωγή δημόσιων τηλεσυνομλιών με "αρχηγούς" των μπλόκων και βουλευτές.Ο κύριος Χατζηγάκης βέβαια δεν θέλησε να συνομιλήσει στην απευθείας σύνδεση με το μεγάλο μπουρδέ εεεε με συγχωρείτε,μεγάλο κανάλι ήθελα να πω.Η απόφασή του αυτή να μην συνομιλήσει με εκπροσώπους αγροτών σε "live" τηλεοπτική σύνδεση,υποτίθεται ότι "ενισχύει το σοβαρό προφίλ των κυβερνητικών στελεχών".
Να κάνουμε και μια μετάφραση να βρίσκεται?
"ενισχύει το σοβαρό προφίλ των κυβερνητικών στελεχών" = "παπάρια μάντολες"
Οι μέρες ύστερα από τις "ανυποχώρητες" εξαγγελίες των κυβερνητικών λακέδων,άρχισαν να γίνονται περίεργες.
Αρχικά οι αγρότες επέδειξαν μια τελείως απορριπτική στάση στα ψίχουλα που τους πέταξε στα πόδια το κράτος.Τα μπλόκα ενισχύθηκαν και όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα.Μέσα σε λίγες ώρες όμως οι συνθήκες του αγροτικού αγώνα άρχισαν να μεταβάλλονται χωρίς καμμία μα καμμία λογική ακολουθία!
Η κυβέρνηση,μην έχοντας διάθεση να δώσει άλλα φράγκα,άρχισε να σκληραίνει την στάση της με το γνωστό της παιχνιδάκι.. Με τα επικοινωνιακά τρικ-μισόλογα και τα ΜΜΕ.Έτσι λοιπόν οι κυβερνητικοί βουλευτές άρχισαν περιοδεία σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας λέγοντας δεξιά και αριστερά ότι "αν δεν ανοίξουν οι δρόμοι άμεσα οι αγρότες θα βρουν απέναντί τους τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες".
Πανάρχαιο το κόλπο.
Διαίρει και βασίλευε.
Οι γλίτσες του κοινοβουλίου άρχισαν να αναμασούν το παραμυθάκι των οργισμένων κοινωνικών ομάδων που θα στραφούν ενάντια στο "αναίτιο" κλείσιμο των δρόμων.
Ας σταθούμε λίγο εδώ.
Έχουν ένα δίκιο τα ποταπά εξουσιαστικά ανθρωπάρια όταν μιλούν για οργισμένες κοινωνικές ομάδες.Ναι,σαφέστατα υπάρχουν.Μόνο που αυτές οι ομάδες δεν θα στραφούν ενάντια σε ανθρώπους που αγωνίζονται,αλλά ενάντια στους εξουσιαστές που ο προσωπικός τους μισθός φθάνει για να ταίσει 150 οικογένειες.Τόσο απλά και ξεκάθαρα.
Και συνεχίζω.
Σιγά-σιγά λοιπόν οι αγροτοσυνδικαλιστές-τσιράκια άρχισαν να παπαγαλίζουν στα τηλεμπανιστήρια ότι πρέπει να αποχωρήσουν για να συνεχιστεί ο "διάλογος".Κάποια μπλόκα-κάστρα των εξουσιαστών,όπως το "γαλάζιο" λαρισαικό,άρχισαν να κλονίζονται.Και σιγά-σιγά μπήκε η ..όπισθεν.
Ας σημειώσω εδώ ένα πολύ διασκεδαστικό και ενδεικτικό της "εκτόνωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων" περιστατικό.
Οι αγρότες της Πελοποννήσου μπήκαν στον "χορό" αργά και ..απρόσκλητοι.Αυτόνομοι στην πλειοψηφια τους,ακαπέλωτοι από κομματικά βαμπίρ,πραγματικοί άνθρωποι του μόχθου που βλέπουν τους μεσάζοντες των προιόντων τους να πλουτίζουν την στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν ψωμί να φάνε.Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης των πελοποννήσιων ήταν ο αποκλεισμός του Ισθμού.
Η "επιτροπή" τους τα βρήκε με τον Χατζηγάκη σχετικά εύκολα.Έτσι,διατάχτηκε αποχώρηση από τους ποπολάρους συνομιλητές του υπουργού.
Η αντίδραση από το μπλόκο του Ισθμού ήταν ένα τεράστιο "δεν πάμε πουθενά".
..Και άρχισαν τα όργανα να βαρούν στο ελλαδιστάν.
Οι εκπρόσωποι του Ισθμού μετά από σύσκεψη με το Χατζηκλέφτη δήλωσαν στις κάμερες ότι "το μπλόκο θα ανοίξει και αυτοί που έχουν μείνει πίσω και δεν θέλουν να ανοίξει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ"!!!!
Το προβοκάρισμα ήταν έντονο,οι αυτόνομοι αγρότες ανοργάνωτοι και έτσι,μετά την κύρηξή τους ως "μη-αγρότες" (ρε μπας και ήταν κουκουλοφόροι?ΠΟΥ ΣΑΙ ΣΟΜΠΟΛΕ ΘΕΕ να το πετάξεις) πήραν τα τρακτέρ τους για να πάνε στα χωριά τους.
Για να ξημερώσει άλλη μια μέρα στην αθάνατη ελληνική επαρχία των κοινοταρχών & των ντόπιων ψηφοσυλλεκτών.
Μια ακόμα μέρα ανέχειας.
Στο μοτίβο του Ισθμού έσπασαν και άλλα μπλόκα.Με όπλο την προβοκάτσια της κυβέρνησης,την λασπολογία από τα ΜΜΕ και τους κομματικούς επικεφαλείς των αγρότων.
Κάποιοι κρατάνε ακόμα.Αλλά το "τέστ αντοχής" που πρόκειται να περάσουν θα είναι σημαντικό.
Και δύσκολο.
Γιατί το καπέλωμα των κοινωνικών αγώνων στο γιουνανιστάν είναι μια μεγαααάλη ιστορία..







ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

|

όταν μια κοινωνία βρίσκεται στο όριο της κοινωνικής αποσύνθεσης,όταν η οικονομική κρίση των τραπεζικών υπερεθνικών καρτέλ χτυπάει την πόρτα των απλών ανθρώπων,όταν ο κόσμος βουλιάζει στην αβεβαιότητα,κάποια σκουλίκια βγαίνουν από τις υγρές υπόγειες τρύπες που λουφάζουν συνήθως
το μίσος,ο ρατσισμός,η μη-ανοχή σε καθε "διαφορετικό",ο "πατριωτισμός",όλα είναι το δηλητήριο που φτύνουν οι νεοναζί
πίσω από τις γαλανόλευκες & τα "λόγια τιμής & υπερηφάνειας",κρύβεται ένας σκοτεινός κόσμος δολοφόνων,συνεργατών του κράτους στις πιο κραυγαλέες "πρακτικές" του,ένα απαίσιο συναπάντημα φανατισμένων που είναι ικανοί για ΟΛΑ
μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη ξαναβγήκανε από τις τρύπες τους.
με αναπτερωμένο ηθικό.
κρυμμένοι -όπως πάντα- πίσω από τους ένστολους δολοφόνους
τους είδαμε στις γειτονιές να σπέρνουν μίσος για τη ζωή.
τους είδαμε στον Άγιο Παντελεήμονα να τρομοκρατούν φτωχούς μετανάστες.
τους είδαμε έξω από το Πολυτεχνείο τις μέρες των συγκρουσιακών γεγονότων.
τους είδαμε στο πάρκο στην πατησίων να τραμπουκίζουν απέναντι σε γυναίκες και άοπλους πολίτες
γνωρίζουμε πολύ καλά για τις συνομιλίες του χουντικού Μαρκογιαννάκη με μέλη της χρυσής αυγής με θέμα την "ασφάλεια" της περιοχής του Παντελεήμονα
είμαστε σε θέση να τους γνωρίζουμε πολύ καλά & να γνωρίζουμε τον τρόπο "δράσης" τους ακόμα καλύτερα
δεν θα επιτρέψουμε η πόλη να μεταβληθεί σε ένα ατέλειωτο γλέντι αυθαιρεσίας μπάτσων & νεοναζί
ήρθε η ώρα τα σκουλίκια να ξαναπάνε για ύπνο στις τρύπες τους με τον "στόχο" παραμάσχαλα
ήρθε η ώρα να σας δούμε να τρέχετε όπως κάνετε χρόνια τώρα
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 31/01 15:00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Τηλεοπτική Δημοκρατία του Πρετεντέρη, δήμαρχος της πλάκας, καταστολή, ένα λεηλατημένο πάρκο : live your myth in Athens '09

|




































To πάρκο στην Κύπρου & Πατησίων ήταν μια μικρή όαση στην τσιμεντούπολη που μας έχουν υποχρεώσει να ζούμε. Όλη η Πατησίων είναι γεμάτη γκρίζα κτίρια,γκρίζα άσφαλτο,πολύ θόρυβο,πολύ ρύπανση,πολλά μαγαζιά. Και ξαφνικά,από το πουθενά,εμφανιζόταν στην γωνία της Κύπρου & Πατησίων αυτό το μικρό θαύμα.
Μέσα στον απόλυτο αστικό κανιβαλισμό της Πατησίων,υπήρχε μια ανάσα ζωής,κάποια υπεραιωνόβια δέντρα,παγκάκια για τους περαστικούς,κούνιες.. με λίγα λόγια ένας ελεύθερος χώρος μέσα στην σύγχρονη gotham city των mall του Βωβού.
Η πολιτική εξουσία όμως,αυτοί οι εντεταλμένοι υπηρέτες του κώλου τους & του κεφαλαίου,φρόντισε να έρθει για μία ακόμη φορά απέναντι μας,διαλέγοντας στρατόπεδο,υπονομεύοντας την ποιότητα της ζωής μας αλλά και των..επόμενων.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης,ο απόλυτος άρχων-δήμαρχος Αθηνών,ήρθε σε σχετικές συμφωνίες με ιδιώτες & αποφάσισε με την δύναμη που αντλεί από τα εξουσιαστικά του προνόμια,να ξηλώσει όλα τα δέντρα,να καταργήσει τον ελεύθερο χαρακτήρα του χώρου,για να μετατρέψει το πάρκο σε..parking.
Ακούγεται σαν κακόγουστο ανέκδοτο αλλά στην χώρα της παράνοιας όλα είναι νόμικα,ηθικά & καθώς πρέπει. Η εγκληματική αυτή ενέργεια "δικαιολογήθηκε" με το αγαστό σιγοντάρισμα των τηλεμπάτσων που έσπευσαν να ενημερώσουν τους τηλεθεατές ότι το parking είναι ..απαραίτητο στην περιοχή,όπως επίσης ότι θα φυτευθούν και δέντρα μετά την ..περάτωση του parking!
Μάλλον όλοι αυτοί στο τηλεμπορδέλο θεωρούν ότι είμαστε μαλάκες.
Και όχι απλά "μαλάκες". Είναι επιεικής ο χαρακτηρισμός για την τηλεπροπαγάνδα που χώνει την βρωμερή μύτη της παντού και λερώνει τα πάντα. Ρουφιάνοι μεγαλοδημοσιογράφοι εξοστρακιστείτε κάπου ΑΜΕΣΑ.
Τα πραγματικά γεγονότα δεν είχαν να κάνουν με ανέγερση parking ..φιλικού προς το περιβάλλον (!),αλλά με ΜΑΤ,καταστολή και παρακρατικούς.
Κατάφεραν να μπουν με την βοήθεια του σύγχρονου στρατού κατοχής (ΜΑΤ) & ακροδεξιών παρακρατικών. Και τα έκαναν όλα ρημαδιό. Έκοψαν όχι ένα,όχι δύο,αλλά 55 δέντρα!
Η αντίδραση κατοίκων και αλληλέγγυων από όλη την Αθήνα,ήταν άμεση.
Το πάρκο άρχισε να περιφρουρείται όλο το 24ωρο,με συνελεύσεις κάθε απόγευμα,πολύ κόσμο και -το κυριότερο- με μια απίστευτη διάθεση αυτοοργάνωσης & μαχητικότητας.
Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές,το πάρκο είναι στα χέρια μας.
Καλούνται όσο δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να κατέβουν στο πάρκο, να χαλάσουμε την σούπα του Νικόλα,των μεγαλοεργολάβων,του Κράτους-δολοφόνου,των φασιστικών ομάδων που έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις υπόγειες τρύπες τους.
Την Κυριακή θα διοργανωθεί αυτοοργανωμένο φαγοπότι-γλέντι-σύναξη.
Είναι καιρός να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα επίπεδα,στις γειτονιές,στο δρόμο,στις ακτιβιστικές κινήσεις,στις συγκρουσιακές καταστάσεις στο δρόμο.
περίφραξη στο πάρκο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα κάνει
βάλτο στο μυαλό σου ΦΑΣΙΣΤΑ κακλαμάνη

ΑΛΗΤΕΣ

|

αναδημοσίευση από http://kratoumenoieksegersis.blogspot.com/

{{Η 19χρονη M.Ρ. συνελήφθη ενώ έγραφε το σύνθημα: "οι κυβερνήσεις οπλίζουν, οι μπάτσοι πυροβολούν" και ενώ είχε σκύψει για να υπογράψει με το αλφάδι ένιωσε ένα σπρώξιμο, μια κλοτσιά και της φορέσανε χειροπέδες, πολύ σφιχτά.
Την τραβήξανε από την Ηφαίστου στην Έρμου και Αθηνας ενώ στην διαδρομή ο ένας είπε στον άλλο: "Σκέπασε την, μη μας την πέσουνε" και εν συνεχεια της φορέσανε την κουκούλα της ενώ καθ' όλη την διαδρομή ήταν πολύ προσβλητικοί απέναντι της.
Όταν φτάσανε στον προορισμό τους την βάλανε να κοιτάει στον τοίχο ενώ ο ένας της τράβαγε της αλυσίδες που φορούσε έχοντας βάλει όλο το χέρι του στον κώλο της.
Λίγο μετά ήρθε ο ανώτερος τους και τους έβαλε τις φωνές για την συμπεριφορά τους, ζητώντας να της βγάλουν τις χειροπέδες όπως και έγινε.
Προσπαθώντας να φανεί καλός την ρώτησε ευγενικά που ανήκει περνώντας την απάντηση της: "πουθενά, είμαι αυτόνομη". Την ρώτησε επίσης αν είχε τίποτα παράνομο πάνω της που αρνήθηκε και σε έλεγχο στην τσάντα της κατέσχεσαν -μαζί με το spray- την ασφυξιογόνα μάσκα της.
Εν συνεχεια την οδήγησαν στο AT Ακροπόλεως για να υπογράψει και κρατήθηκε στην Γαδα μέχρι την Κυριακή το πρωί που πέρασε εισαγγελέα.
Ζήτησε για ρητή δικάσιμο, όπου της την αρνήθηκε και έτσι γύρισε πίσω στα κρατητήρια της Γαδα μέχρι την Δευτερα στις 12:00 που την οδήγησαν στο δικαστήριο.
Ο δικηγόρος της ζήτησε 3ήμερη αναβολή για να προλάβει να διαβάσει την δικογραφία. Δεν της την δώσανε και έτσι θα ξαναπάει αύριο, αλλα θα ζητήσει και πάλι αναβολή.
Οι κατηγορια είναι για: διακεκριμένη φθορά δημόσιας υπηρεσίας.}}

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ,ΟΙ ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΑΝΤΙ-ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Έχουν ανοίξει πόλεμο αλλά είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τρομοκρατηθούμε. ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ με την αγαστή συνεργασία του εκλεκτού δικαστικού σώματος κάθε κοινωνική έκφραση.

ΕΧΟΥΝ ΞΑΜΟΛΗΣΕΙ τα σκυλιά τους,τα σκατοκέφαλα ΜΑΤ,τους ασφαλίτες,τις παρακρατικές χρυσαυγίτικες ομάδες. Κόβουν δέντρα,γαμάνε το σύμπαν & περιμένουν από μας να χωθούμε στον καναπέ μας,να φάμε το φαί μας,να πιστέψουμε την γαμημένη τηλεόραση και τελος να ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΟΥΜΕ & να ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ

ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ/ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ Π Α Ν Τ Ο Υ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ


αναρχισμός,ένα βαθιά ανθρώπινο "δόγμα"

|



Ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα από την αρχή γιατί δεν θέλω να πέσω σε λούμπες & συναφή λιμνάζοντα νερά:ΔΕΝ γράφω αυτό το post ως απολογητής/ιερολοχίτης/ιεραπόστολος του αναρχισμού.




Γράφω πρώτα απ'όλα γιατί έχω την προφανέστατη ανάγκη να γράψω και επιλέγω να γράψω για το συγκεκριμένο θέμα,επειδή αυτές οι σκέψεις έχουν μιλήσει μέσα μου,πέρα από ψυχρές λέξεις-καραμέλες όπως "politics","political followers" και ούτω καθεξής.




Θα ανασύρω κάποιες συνδυαστικές σκέψεις από το κεφάλι μου οι οποίες έχουν να κάνουν με τον αναρχισμό θεωρητικών διανοητών όπως ο Μπακούνιν & ο Ερίκο Μαλατέστα & όχι με τον "αναρχισμό"-διαστρέβλωση της ανθρώπινης φύσης,τυχοδιοκτών τύπου Νετσάγιεφ.Κρίνω απόλυτα ουσιαστική μια τέτοια διευκρίνιση,για να ξέρουμε πολύ απλά για τί ακριβώς μιλάμε.




(Βαθιά ανάσα-τζούρα.


Εκπνοή.


Πάμε)




Οι περισσότεροι αρνητές του αναρχισμού έχουν στο στόμα τους ένα πανάρχαιο τσιτάτο.


"καλά τα λες,να υπήρχε μια κοινωνία χωρίς κράτος,με κάθε κατάργηση εξουσιαστικής δομής,με κατηγορηματική άρνηση της εκμετάλευσης ανθρώπου από άλλο άνθρωπο,όπου όλοι μαζί & ο καθένας ξεχωριστά θα ενεργούσαν για το κοινό καλό,ανεμπόδιστα,χωρίς τον ιερό πέλεκυ του Νόμου πάνω από τα κεφάλια,χωρίς τον Θεό με τις φοβερές και τρομερές εξαγνιστικές του πλημμύρες,όμως κάτι τέτοιο είναι ενάντια στην φύση του ανθρώπου.Ο άνθρωπος φίλε μου,πάντα θα τείνει να εξουσιάζει και να εξουσιάζεται,να άρχει και να άρχεται."




Η απάντηση σε αυτό το -λογικοφανές- επιχείρημα δεν είναι πολύπλοκη.


Δεν προσπαθεί με δύσμορφους νοητικούς συλλογισμούς να στηρίξει την θέση της.


Είναι απλά μια διαφορετική απάντηση,μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση,τραβηγμένη από μια τελείως διαφορετική οπτική γωνία.




Το σκεπτόμενον,κοινωνικόν,έλλογον ζώο άνθρωπος,δεν είναι ένα εγωιστικό μόριο του σύμπαντος,όπως συστηματικά μπολιάζουν στα κεφάλια μας οι θρησκείες στην συντριπτική τους πλειοψηφία,γεμίζοντάς μας με συλλογικά ενοχικά σύνδρομα.




Εποικοδόμημα της αναρχικής σκέψης αποτελεί η βαθιά αλληλέγγυα τάση του ανθρώπου.




Ερχόμαστε σε αυτό τον κόσμο γυμνοί,μικροσκοπικά σάρκινα πανιά,γεμίζουμε τον αέρα που αναπνέουμε για πρώτη φορά με κλάμα,με μια ξεκάθαρη έκκληση για βοήθεια.




Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι το κόστος της εξελικτικής μας ανέλιξης ως είδους,ήταν η αδυναμία μας.Είμαστε τα πιο αδύναμα ζώα της φύσης.Επικυριαρχούμε πάνω στην φύση & τα υπόλοιπα ζώα βάσει του θυμικού μας,των ανεπτυγμένων μας εγκεφάλων,βάσει της ανώτερης βαθμίδας επικοινωνίας στο ζωικό βασίλειο που έχουμε την τιμή να αποτελούμε μέλη του,της ομιλίας.




Ο άνθρωπος έρχεται σε αυτό τον κόσμο γυμνός,χωρίς την δυνατότητα να προστατέψει τον εαυτό του,χωρίς την δυνατότητα να επιβιώσει μόνος του.




Αποδεχόμενοι αυτή την καθολική αλήθεια είναι εύκολο να δούμε την χρησιμότητα των άλλων ανθρώπινων όντων τα οποία θα προστρέξουν για άμεση προστασία του νέου μέλους της ανθρώπινης κοινότητας.




Μεγαλώνουμε,αναπνέουμε,εξελισσόματε,ερωτευόμαστε,και τέλος πεθαίνουμε επειδή κάποιοι φρόντισαν να μας κρατήσουν στη ζωή.




Η αλληλεγγύη είναι το πρωτάρχικο και σημαντικότερο όπλο του ανθρώπου.Όχι τα εγωιστικά κίνητρα.Όχι η προσωπική ωφέλεια.




αλλά εκείνη η έμφυτη τάση βαθιά μέσα σε όλες και όλους,εκείνη η αρχαιότερη πανανθρώπινη αξία,η αλληλεγγύη.




Η διαστρέβλωση της αλήθειας αυτής αποτέλεσε συστηματική δουλειά της θρησκείας,της εκπαίδευσης,των εξουσιαστικών δομών,που μας σφήνωσαν στο κεφάλι ως "Απόλυτη Αλήθεια",τον ατομικισμό & τα ..ποταπά,επικίνδυνα ανθρώπινα ένστικτα.




Όμως το άσπρο δεν γίνεται μαύρο,παρά τις προσπάθειες των απολογητών του εξατομικισμού.




Η ανθρώπινη αλληλεγγύη αποτελεί βασικό συστατικό μας.


Βρίσκεται στο κέντρο.


Στον πυρήνα κάθε ανθρώπου.




Έτσι λοιπόν,σε μια κοινωνία χωρίς κράτος,σε μια κοινωνία με πλήρη απουσία τεχνητών εξουσιαστικών διαχωρισμών,ο άνθρωπος,σύμφωνα με την αναρχική ιδεολογία,δρα για το κοινό καλό,για την πραγμάτωση,για το ιδανικό.


Η ανθρώπινη φύση μας επιτρέπει αυτό το θαύμα.


Ο σπόρος αυτής της αρμονικής συνύπαρξης βρίσκεται μέσα μας.




η αναρχική,"ουτοπική" κοινωνία μπορεί και δίχως άλλο επιβάλλεται να αποτελέσει πραγματικότητα.


όλοι είμαστε ένα.


we're connected.




To καπιταλιστικό μοντέλο προτάσσει χυδαία την ψυχοπαθολογικά εγωκεντρική "διαφορετικότητα",για να μας κρατά διασκορπισμένους,κατακερματισμένους,χωρίς την σύνδεση που τόσο έχουμε ανάγκη.Οι διαχωριστικές γραμμές είναι τραβηγμένες από ανθρώπινο χέρι,δεν αποτελούν μύχιες εκδηλώσεις του ψυχισμού μας,έχουν τραβηχτεί για να μας κρατάνε μακριά από την συνειδητοποίηση της ολότητάς μας.




είμαστε όλοι ένα,ένα τεράστιο σμήνος αστρικής σκόνης,σφιχτά δεμένο,αλληλοεξαρτόμενο και αν υπάρχει μια ελπίδα για το μέλλον μας,βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση και μόνο




Το θλιβερό είναι ότι στο σημείο το οποίο έχει προσγειωθεί το όχημα της ανθρωπότητας αυτή τη στιγμή,κάθε άλλο παρά ιδανικό είναι για την πραγμάτωση της αναρχικής κοινωνίας.Η διαπίστωση ότι θα χυθεί πολύ ανθρώπινο αίμα αποτελεί βεβαιότητα.Θλιβερό αλλά αληθινό.




όμως η μόνη κατεύθυνση,ο Απόλυτος Ανθρώπινος Προορισμός δείχνει προς μια αταξική,αντιεξουσιαστική,αντιεκμεταλευτική κοινωνία ανθρώπων




όχι ανθρωοειδών που σκοτώνουν άλλα ανθρωποειδή επειδή κάποιος θεός το υπέδειξε.


όχι πιθήκων που σκοτώνουν άλλους πιθήκους για ίδιον όφελος,επιρροή,ζωγραφισμένα κωλόχαρτα με εξαιρετικά μεγάλη ανταλλακτική αξία [$$$]




Η εικόνα από το μέλλον δείχνει μια κοινωνία ανθρώπων που εξερευνούν το διάστημα ΜΑΖΙ










































believing all the lies that they're telling ya/bying all the products that they're selling ya

|
Τα προσωπεία της πολιτικής στις χώρες της δύσης έχουν πέσει προ πολλού
Όταν μιλάμε για ημι-βαρβαρικές μπανανίες όπως η Ελλάδα,το show δεν έχει προηγούμενο
Στην φωτογραφία καμαρώνουμε τον πρωθυπουργό της χώρας σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αγγελοπούλου

Συγκινημένοι βλέπουμε την εκδότρια του Ανελεύθερου Τύπου να σφίγγει το χέρι του μεγάλου πολιτικού ανδρός
Αυτός,με το γνωστό βλακώδες χαμόγελό του & το υπερμεγέθες κοστούμι του
Και στο φόντο μια κάμερα απαθανατίζει την ιστορική αυτή στιγμή

Και όλα συνεχίζονται στην χώρα της παράνοιας

Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η επίσκεψη ενός πρωθυπουργού στο εκδοτικό συγκρότημα μιας μεγαλοεκδότριας?
Ψάξε-ψάξε δεν θα το βρεις

Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα πλέον
Στο καθεστώς της σάπιας τηλεδημοκρατίας όλα επιτρέπονται
Όλα είναι νόμιμα και ηθικά
Πολιτικές ευθύνες δεν υπάρχουν

  • Το Κράτος-Τιμωρός όμως λειτουργεί στην εντέλεια για τους φτωχοδιάβολους
  • Οι δικαστικές αρχές που σφυρίζουν αδιάφορα για πολιτικά σκάνδαλα καταλήστευσης ενός οκόκληρου κράτους,εφαρμόζουν το γράμμα του νόμου με αξιομνημόνευτο ζήλο για τους τοξικομανείς & τους μικροπαραβάτες του κοινού ποινικού δικαίου
  • Η Δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή.Βλέπει & ακούει μια χαρά.Και ξέρει το συμφερόν της.Και διαλέγει στρατόπεδο.
  • Στην Λάρισα κάμποσοι άνθρωποι,μεταξύ των οποίων ανήλικοι,διώκονται με τρομονόμο.
  • Τρομονόμος=σκληρή νομοθετική διάταξη,η οποία αποτέλεσε το λάβαρο της post 11ης Σεπτεμβρίου ντιρεκτίβας που εξεδόθη από την μαμά Αμερική.Ο τρομονόμος ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ (για να μην ξεχνιόμαστε).

Τα τελευταία νέα από την Βουλή των Ελλήνων ληστάρχων ομιλούν για νέες παραλαβές της αστυνομίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας,το ελληνικό κράτος έχει παραγγείλει έξι υδροφόρα οχήματα με εκτοξευτές νερού.

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα,τρέχει παράλληλα και σχέδιο για ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους που θα χρησιμοποιούνται σε περιπολίες

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ειδικά διατάγματα που θα προωθηθούν από την βουλή των ηλιθίων,τα οποία θα εμπλέκουν άμεσα τον στρατό στην καταστολή κοινωνικών κινητοποιήσεων

Στα οδοφράγματα του μέλλοντος λοιπόν θα έχουμε απέναντί μας εκτός από τους μπάτσους & "ειδικές στρατιωτικές μονάδες καταστολής".

Σπέρνουν ανέμους..

ξέρετε πόσα "μεμονωμένα" περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας έχουμε να βιώσουμε τα επόμενα χρόνια?

Κερασάκι στην εξουσιαστική τούρτα είναι η "συζήτηση" για το άσυλο.

first of all,τί ακριβώς έχουμε να συζητήσουμε για το άσυλο?

τίθεται υπό διαπραγμάτευση η υπόσταση του ασύλου?

με την δικαιολογία ότι "ομάδες βίας" διαπράττουν έκνμομες πράξεις?

πόση βία ασκεί ένα κοκτέιλ μολότωφ στην άσφαλτο?

πόση βία ασκούν οι τράπεζες στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες με το πάγωμα ρευστού εν μέσω οικονομικής κρίσης?

πόση βία άσκησε η τρομοκρατική κυβερνητική ομάδα όταν άφησε να καούν τα δάση?

πόση βία άσκησε η τρομοκρατική κυβερνητική ομάδα όταν ξεπούλησε κάθε εκατοστό δημόσιας γης ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ & ΟΛΟΥΣ?

πόση βία ασκούν τύποι με ομοιόμορφες στολές χωρίς διακριτικά που δολοφονούν πιτσιρικάδες & ξυλοκοπούν χωρίς έλεος άοπλους διαδηλωτές?

πόση βία ασκεί η τηλεόραση & οι εφημερίδες με ΨΕΥΔΗ νέα?

after all,ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για την εμμονή των εξουσιαστικών μηχανισμών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για ΜΟΝΙΜΗ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ

το μόνο παρήγορο είναι ότι οι άνθρωποι συνεχίζουν να κατεβαίνουν στο δρόμο και να υψώνουν γροθιές στον αέρα

βρισκόμαστε σε ένα ground zero,ένα σημείο μηδέν παγκόσμια

ειδικά στην ελλάδα βιώνουμε μια επιτάχυνση της κρατικής καταστολής & του περιορισμού των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών

οι μέρες που θα έρθουν δεν θα είναι εύκολες

αλλά η φωτιά δεν αποζητά την άνεση

η φωτιά ξεχύνεται






o tempora o mores

|




TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ.

Σύμφωνα με το "νέο δόγμα" του brand new υπουργού Μαρκογιαννάκη,κάθε ελληνίδα,κάθε έλληνας,ΜΠΟΡΕΙ να κάνει ΑΦΟΒΑ τα ΨΩΝΙΑ του,την αγία καταναλωτική μέρα του Σαββάτου.
Αγαπητοί ΚΤΨ*
Η εργασιακή εβδομάδα φθάνει αισίως στο τέλος της για τους περισσότερους από εσάς την Παρασκευή το βράδυ.Υπάρχει βέβαια & ένας αριθμός σκλάβων που δουλεύει κατά την διάρκεια των ιερών Σαββατοκύριακων,υπάλληλοι εμπορικών ναών,ανασφάλιστα delivery boys και πάει λέγοντας,αλλά αν ΔΕΝ δούλευαν όλοι αυτοί ΠΩΣ θα αγοράζατε την νέα σας burberry τσάντα & ποιός θα σας έφερνε το πατροπαράδοτο ελληνικό suvlaki στην πόρτα σας,βρέξει-χιονίσει?
Συνεχίζουμε λοιπόν,έχοντας την συναίνεσή σας.Το υπουργείο δημοσίας τάξεως & περιφρούρησης των καπιταλιστικών προνομίων σας,προβληματίστηκε πολύ από την εικόνα της πόλης-διαμαντόπετρας που ζούμε,την περίοδο του Δεκέμβρη.Πολλοί καταναλωτές παραπονέθηκαν σε γνωστούς τηλεοπτικούς σταθμούς για την ατολμία της ελληνικής αστυνομίας να περιφρουρήσει τα zara & υποκαταστήματα τραπεζών.
Το κράτος όμως αγαπητοί ΚΤΨ βρίσκεται δίπλα σας, μέσα στο σπίτι σας, τρυπώνει στις πιο μύχιες σκέψεις σας & ΑΦΟΥΓΚΡΑΣΤΗΚΕ τον πόνο του λαού.
Ο υφυπουργός Μαρκογιαννάκης κατέστησε σαφές στην ηγεσίας της αστυνομίας μας το new deal που θα ισχύει από εδώ και στο εξής.Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΜΕ ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ,ΝΕΑ ΠΝΟΗ,ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ,ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙΝ,ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΙΜΑ & ΣΠΕΡΜΑ,ΕΝΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΥ ΛΑΟΥ.
Ο κύριος Μαρκογιαννάκης βέβαια δεν ήταν ανθρωπίνως δυνατόν να απογοητεύσει όλους εσάς ΚΤΨ,καθώς οι περγαμηνές του είναι πλούσιες.Για όσους δεν γνωρίζουν,ο υφυπουργός & αρχιστράτηγος της μητέρας μας αστυνομίας,διετέλεσε εισαγγελεύς την περίοδο της χούντας,συγχωρέστε με,της επαναστάσεως της 21ης Απριλίου.Για τους νεώτερους ΚΤΨ σημειώνουμε εδώ ότι την τιμημένη επταετία αν δεν είχες φιλοκαθεστωτική δράση δεν έπιανες δουλειά ούτε στο ταχυδρομείο,πόσο μάλλον στο νευραλγικό αξίωμα του εισαγγελέα!
Έτσι λοιπόν,σήμερα ημέρα Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009,οι εθνοσωτήριες διμοιρίες των ΜΑΤ ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας για να κάνουν πράξη την δέσμευση.Είχαμε την πληροφόρηση ότι ομάδες αναρχικών στοιχείων θα πραγματοποιούσαν πορεία για την απελευθέρωση ομοϊδεατών ταραχοποιών,όπως επίσης και για ένα ατύχημα που είχε κάποια καθαρίστρια από την Βουλγαρία.Τα "κεφάλια" των υπηρεσιών μας γνώριζαν ότι οι εχθροί της τηλεοπτικής δημοκρατίας μας θα έβρισκαν την ευκαιρία να παρεμποδίσουν χιλιάδες φιλήσυχους καταναλωτές από την άσκηση του υπέρτατου δημοκρατικού τους δικαιώματος,του καταναλώνειν χαυνωμένα.
Η ελληνική αστυνομία αυτή την φορά πέρασε στην αντεπίθεση,για την οποία τόσο καιρό εκλιπαρείτε από τις εκπομπές του Γεώργιου Αυτιά.Οι άνδρες των ΜΑΤ δεν έκαναν διακρίσεις σήμερα.Το γυναικείο φύλο είχε την τιμητική του.Η εξαντλητική εκπαίδευση των ΜΑΤ αποδίδει καρπούς πλέον.Κεφάλια άνοιξαν ενώ μοιράστηκαν απλόχερα μελλοντικά καρκινώματα σε μορφή αερίου.
Αγαπητοί ΚΤΨ,ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να ταράζει την καταναλωτική σας ηρεμία.
Η ελληνική αστυνομία με τον master chief markogiannakis βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας.
Εκείνης της κοινωνίας που ζητωκραύγαζε για την επιστροφή των ολυμπιακών αγώνων στην χώρα που τους γέννησε.
Εκείνης της κοινωνίας που ψηφίζει πεισματικά ΝΔ.
Εκείνης της κοινωνίας που μας κάνει υπερήφανους που λεγόμεθα ΕΛΛΗΝΕΣ.
Της κοινωνίας των ΚΤΨ.
Της κοινωνίας όλων εσάς.
ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ
αθήνα 2009,υπουργείο δημοσίας τάξης & ηθικής
*ΚΤΨ = ακρωνύμιον. Καταναλωτής Τηλεθεατής Ψηφοφόρος




σήμερα σάββατο αναρχικές συλλογικότητες & απλοί άνθρωποι κινήθηκαν προς το Μοναστηράκι για πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή,πορεία αλληλεγγύης & ανθρωπιάς για τους συλληφθέντες συντρόφους μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με τρομονόμους για τα εξεγερσιακά γεγονότα του Δεκέμβρη & για την Κωνσταντίνα Κούνεβα.
η πορεία αντίθετα με τις "πληροφορίες" των καθεστωτικών μέσων είχε 3000 άτομα & πολύ παλμό.Συνθήματα ακούστηκαν στον καταναλωτικό π(ρ)εζόδρομο της Ερμού,ταράζοντας την καταναλωτική σαββατιάτικη ρούχλα των συμπολιτών μας.
η ελληνική δολοφονία με τους έμμισθους δολοφόνους της χτύπησε την πορεία μετά το σύνταγμα.απρόκλητα.όπως πάντα.μάχες σώμα με σώμα δόθηκαν,ενώ όσοι ήταν στο δρόμο έγιναν μάρτυρες απίστευτης αστυνομικής βίας από τα στρατιωτάκια των ΜΑΤ.
σημειώνω "όσοι ήταν στο δρόμο",διότι τα ΜΜΕξημέρωσης φροντίζουν να αποφορτίζουν τον μέσο ΚΤΨ από τέτοια πλάνα.προτιμούν την σαπιοκοιλιά του πρωθυπουργού.
φυσικά,η θεσμοθετημένη βία των ένστολων πιθήκων δεν έμεινε χωρίς απάντηση.βροχή από πέτρες έκανε τους άντρακλες των ΜΑΤ να επιδίδονται σε χορευτικές φιγούρες που θα ζήλευε & μια φτασμένη μπαλαρίνα.
στην συνέχεια τα εξάρχεια γέμισαν μπάτσους,όπως το απαιτεί άλλωστε η "παράδοση".οι κάτοικοι έβγαιναν στα μπαλκόνια τους & έβριζαν τους ένστολους καραγκιόζηδες
αυτοί με την σειρά τους φρόντισαν να "ραντίσουν" με γευστικότατα χημικά την πολύπαθη γειτονιά των εξαρχείων
αλήθεια,ποιός από τους αλήτες του κοινοβουλίου μιλά για τις συνθήκες κατοχής που επικρατούν στα εξάρχεια?
για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από τον δωρεάν κρατικό καρκίνο?
αλλά βέβαια,τα εξάρχεια είναι "άβατον"ΠΑΛΟΥΚΙ & ΦΩΤΙΑ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ
από την αρχή του νέου χρόνου η αστυνομία γίνεται όλο και πιο προκλητική και καθαρά απο θέμα ΤΥΧΗΣ δεν έχουμε θρηνήσει νέο θύμα
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΟΧΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ




..η συνέχεια στους δρόμους..

pure fuckin chaos.antidote?pure fuckin art.and knowledge.and eerm love.

|


κάποια δις μοιράζονται στους τραπεζίτες

θα μπορούσαν αυτά & πολλά άλλα δις να πάνε για μια παιδεία με αξιώσεις

για να δημιουργηθούν σκεπτόμενοι άνθρωποι-ενεργοί πολίτες

όχι ανθρωποειδή που θα ψηφίζουν κάθε 4ετία ΠΑΣΟΚ/ΝΔ

ή να πάνε σε επιχειρήσεις

με την λέξη "επιχειρήσεις" δεν εννοώ φυσικά τις επιχειρήσεις του κυρίου Βγενόπουλου

ούτε φυσικά αυτές των επιφανών κυρίων Βωβού/Μπόμπολα

άλλωστε αυτούς τους έχει βολέψει μια χαρά η κυβέρνηση

δεν τους σκιάζει φοβέρα καμμιά

ο "μικρομεσαίος" βιοτέχνης/περιπτεράς/ιδιοκτήτης τυροπιτάδικου κτλπ κτλπ,μάλλον το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσευχηθεί

τω αγνώστω θεό 

ανοίγει δημόσιος διάλογος για την παδεία

ο νεοφερμένος στο υπουργείο παραπαιδείας & πνευματικής αποβλάκωσης,δήλωσε ότι θα ανοίξει και site για τον σκοπό αυτό

ο διάλογος θα αρχίσει από μηδενική βάση

"μηδενική βάση"

"μηδενική βάση"

ρε φαρισαίοι,υποκριτές,μοντέρνοι κοτζαμπάσηδες με armani,βαμπίρ κάθε κοινωνικού πλούτου,αναίσχυντοι επιβήτορες κάθε κοινωνικού δικαιώματος, περί ποίας μηδενικής βάσης ομιλείτε?

ψηφοθηρικές κάμπιες πίσω στις τρύπες σας!

η "μηδενική βάση" σας αντιστοιχεί στην μηδενική αντίληψή σας για τις ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος

είναι μια στρακαστρούκα ο διάλογός σας

το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ζεστές δερμάτινες υπουργικές καρέκλες και μπίζνες 

και πολίτες αποβλακωμένοι

εγκλωβισμένοι στην εργασιακή ανασφάλεια 

ποντίκια σε σύγχρονες αστικές μεγαλουπόλεις

γνωστός εφοπλιστής που είχε απαχθεί γύρισε σπίτι του

φυσικά μάθαμε όλες τις λεπτομέρειες

απαγάγουν κάποιοι ένα πρόσωπο της "υψηλής κοινωνίας"

οι τηλεοράσεις καλύπτουν νυχθημερόν το θέμα

χάνει τη ζωή του ένας μετανάστης στην Π.Ράλλη? 

δεν αναφέρεται ούτε καν στο (εδώ γελάμε) "αστυνομικό ρεπορτάζ"

δηλαδή το ρεπορτάζ εκείνο που γράφεται από αστυνομικούς

ή καλύτερα γράφεται από "ανώτατους αξιωματούχος της assφάλειας" & εν συνεχεία παραδίδεται δια πιστόν αναπαραγωγήν και παπαγάλισμα

από τον αστυνόμο Καρσιώτη

και τον εκπρόσωπο τύπου της Γ.Α.Δ.Α. κ.κ.Πάνο Σόμπολο

η κυβέρνηση θα δώσει "έκτακτα" 500 εκατομμύρια στους αγρότες 

οι αγρότες ζητούν 2 δις

ο "διάλογος" διεξάγεται στην εκκλησία του δήμου (mega channel) & με σκληρές μεταμεσονύχτιες επισκέψεις γαλαζοπράσινων "αγροτοσυνδικαλιστών" στο γραφείο του Χατζηγάκη

οι οποίες (επισκέψεις) ανήκουν και αυτές στο field της άμεσης τηλεδημοκρατίας που βιώνουμε

καθότι οι συναντήσεις αυτές λάμπουν από αστραφτερά φλας φωτορεπόρτερ και τελούνται υπό την μυσταγωγική παρουσία καμερών/καμέραμαν/μικροφώνων/μπούμαν/πολιτικών συντακτών/πολιτικών αναλυτών/αλητών γενικότερα

σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

μια πορεία για έναν άνθρωπο που ήρθε από την κοινωνικοοικονομικά γκρεμισμένη Βουλγαρία να εργαστεί στη χώρα μας

όμως εδώ διέπραξε ένα έγκλημα το οποίο δεν γνώριζε

αλλα σημασία έχει ότι το διέπραξε

και το έγκλημα που διέπραξε αυτή η γυναίκα ήταν ότι ήταν συνδικαλίστρια

καθηγήτρια, μορφωμένος άνθρωπος που ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση για το κλάδο της

τον "ευαίσθητο" κλάδο των καθαριστριών

που οι εργοδότες αντιμετωπίζουν σαν δούλες

από την στιγμή λοιπόν που η αλλοδαπή Κούνεβα άρχισε να αγωνίζεται ενάντια στους μισθούς πείνας και της απλήρωτες εργατοώρες

ποταποί γκιαούρηδες,άνανδροι εγκληματίες,τις έριξαν βιτριόλι 

και για να μάθει ότι εδώ στην χώρα των ξεφτιλισμένων τουρκόσπορων "τέτοια" δεν περνάνε

την βάλανε να το πιεί & όλας

όπου και να γυρίσεις,τοίχος

στην Πάτρα κάψανε ολόκληρο καταυλισμό Αφγανών

ποιοί?

τι πάει να πει "ποιοί"?

οι "αγανακτισμένοι πολίτες" και συνεχιστές της πατρινής ομάδας των "κενταύρων" που δολοφόνησε τον Τεμπονέρα

πρέπει να φαίνονται πολύ μαύρα όλα αυτά

όμως συμβαίνουν

και καλό είναι να μαθαίνονται

από κει και πέρα

οι αποδράσεις για να "σπάει" η πίεση στα κεφάλια μας έχουν προορισμό το νησί της τέχνης

ό,τι ορίζει ο καθένας ως τέχνη

και η καινούρια γνώση που την στιγμή που την κατακτάς νιώθεις γυμνός κάτω από καταρράκτη 

και η αγάπη

και ένα βράδυ με φίλους μαζεμένους γύρω από ένα τραπέζι,που ο χρόνος παγώνει & το στομάχι πονάει από τα γέλια

VENCEREMOS

are you ready for some healing?

|

tool//live//26-08-1998//@Sacramento CA

OMAR RODRIGUEZ-LOPEZ "OLD MONEY"

|

 

Σε μια εποχή που αποθεώνεται η commercial εύπεπτη μουσική,τα i-pods,τα i-tunes,η τεράστια ποσότητα "συμπιεσμένης μουσικής" σε format όπως είναι το mp3,είναι δύσκολο να βρείς μια κυκλοφορία φρέσκια,του "τώρα",που θα σε συντροφεύει καιρό.

Μια κυκλοφορία που δεν θα βαρεθείς μετά τις πρώτες 10 ακροάσεις.Ένα album που στην 300η ακρόασή του θα σου γνέψει "ψιτ,πιτσιρίκο,νόμιζες ότι ήξερες τα πάντα για μένα,αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρεις που σου πάνε τα τέσσερα".

Σου θυμίζει κάτι όλο αυτό?Σίγουρα σου θυμίζει.Περασμένες,ένδοξες εποχές.Κάτι απο aenima ίσως.Να το πάμε ακόμα πιο πίσω?Κάτι από King Crimson.Red?Ναι Red.

"Gimme a fuckin break mate!Το Red βγήκε το 1974!!!Μας δουλεύεις?Εδώ ξεψυχάει η πρώτη δεκαετία του 2000!"

Ναι σίγουρα.

Άξιοι συνεχιστές της παράδοσης των floyd/crimson δεν υπήρξαν πολλοί.Πώς να υπάρχουν άλλωστε.Μιλάμε για δυσθεώρητα ύψη.Πέρα από την γενική σαπίλα που επικρατεί στα zeros,κάποιοι μουσικοί σηκώνουν καλλιτεχνικό ανάστημα και κυκλοφορούν δισκάρες.Ναι.Δισκάρες.

Δισκάρες που θα χαθούν στην υπερπροσφορά μουσικής.Αλλά δεν σημαίνει και κάτι αυτό.Και τους floyd με ένα the piper at the gates of dawn,τσαρλατάνους μαστουρωμένους χίπηδες τους αποκαλούσαν στην εποχή τους.Έπρεπε να περάσουν σεβαστά χρόνια για να αναγνωρισθεί το μεγαλείο τους.To put it simply,some people are ahead of their time.Really ahead of their time.

Mία από τις -ελάχιστες- μπάντες που ανανέωσε την πίστη μας στη Μουσική είναι οι Mars Volta.Και τί δουλειά έχουν ρε μάστορα οι Volta με τούτο το post?Ο Οmar είναι ο κιθαρίστας των Volta & το άλλο μισό της μπάντας. (oυσιαστικά μαζί με τον τραγουδιστή Cedric Bixler-Zavala,αποτελούν τους masterminds πίσω από το θαύμα των Volta)

Όσοι δεν έχετε έρθει σε επαφή με το φαινόμενο Mars Volta ακούστε πρώτα τους παρακάτω δίσκους:

(παρακαλώ να τηρηθεί η σειρά ακρόασης)

1.De-Loused in the Commatorium

2.The Bedlam In Goliath

3.Frances the Mute

4.Amputechture

Όσοι είσθε familiar με τα παραπάνω αριστουργήματα,έχετε κάψει το 90% των ταλαιπωρημένων εγκεφαλικών κυττάρων σας.Ελάτε μαζί μου.

Το ομολογώ σύντεκνοι.Δεν έχω ακούσει νότα από προηγούμενη solo προσπάθεια του Οmar.Μου πήρε την παρθενιά το old money.Και με τί στυλ μου την πήρε..

Έχουμε και λέμε.

Σας αρέσουν τα instrumentals?

Μισείτε το κλασσικό verse-chorus-verse?

Έχετε φάει μανιτάρια και θέλετε να ξαναζήσετε το trip?

Δεν έχετε φάει μανιτάρια και θα θέλατε να δείτε πώς μπορεί να είναι το mushroom state of mind?

Εκτιμάτε τα albums που μπορεί να κάνουν χρόνια με διψήφιο αριθμό να ξεκλειδώσουν το μαγικό τους σεντούκι?

Αν απαντήσαμε όλοι "ΝΑΙ" στα παραπάνω,συνιστώ ανεπιφύλακτα το old money.Και τώρα επιτρέψτε μου να σας συστήσω και έναν φίλο ψυχίατρο,πάρα πολύ καλό.

tracklist:

1. The Power Of Myth 
2. How To Bill The Bilderberg Group
3. Population Council's Wet Dream 
4. Private Fortunes 
5. Trilateral Commission As Dinner Guests 
6. 1921 
7. Family War Funding (Love those Rothchilds)

8. Vipers In The Bosom 
9. I Like Rockefellers' First Two Albums, But After That... 
10. Old Money

(μακράν από τους εξυπνότερους τίτλους κομματιών lately.check #9 for example)

Mην το κατεβάσετε σε κάποια κακής ποιότητας mp3 μορφή.Αν δεν το αγοράσετε(να το αγοράσετε,αν δεν στηρίζουμε τέτοιους ανθρώπους φωτιά να πέσει να μας κάψει μα τον Τουτάτη),κατεβάστε το σε FLAC Lossless Audio format.Δεν αξίζει να ακούσετε αυτό το δημιούργημα κουτσουρεμένο & με λογικές fast food.

Kαλά καψίματα.

για περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία FLAC --> http://en.wikipedia.org/wiki/Free_Lossless_Audio_Codec



ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ.ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΣΠΙΔΕΣ.

|

smash your tv

|


Nα μαι πάλι.

Μπροστά από το κουτί.Είπαμε,κακές συνήθειες.Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου τον τελευταίο χρόνο ότι θα κόψω κάθε επαφή μαζί της,ότι θα γίνει για μένα το ενοχλητικό ογκώδες έπιπλο του σπιτιού.Δεν τα καταφέρνω όμως.

Κάτι με πιάνει.Μια σαδιστική μανία με κάνει ρομπότ που πιάνει το τηλεκοντρόλ στο χέρι και συντονίζεται με τα πορνό των 8,ή αλλιώς με τα καθημερινά βραδυνά δελτία ειδήσεων.

Αρχίζω με mega.Αλλά είμαι απαιτητικός πελάτης.Κόβω βόλτες και στο μαγαζάκι του Κυριακού.Τις μέρες εκείνες δε,που η σαδιστική μανία με κατακυριεύει,κατρακυλάω και σε alpha & alter.Star σπανιότατα.Σχεδόν ποτέ.Ίσως αυτό είναι μια ένδειξη ότι δεν είμαι τόσο άρρωστος ακόμα.Ίσως πάλι να είμαι ψυχοπαθής και να το αρνούμαι με τέτοιες δικαιολογίες.Πραγματικά δεν ξέρω.

Τί έμαθα σήμερα από την tv?Πράματα & θάματα!Οι άνθρωποι της κυβέρνησης βγήκαν στο γυαλί και με πληροφόρησαν ότι δεν έχω να φοβάμαι τίποτα για την ελληνική οικονομία.Επίσης μου είπαν ότι σε σχέση με άλλες χώρες,εδώ πάμε μια χαρά.

Σύμφωνα πάντα με το θαυμαστό κουτί,"ο δείκτης της ανεργίας κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς σε σχέση με την ευρωζώνη".Και από ανάπτυξη τί γίνεται?Εκεί η τηλεόραση αποφάνθηκε ότι είναι το δυνατό μας χαρτί σαν χώρα.

"Οι σχετικοί δείκτες αποκαλύπτουν ευελιξία της ανάπτυξης στη χώρα μας"

"Περνάμε στο επόμενο θέμα μας.Συνδεόμαστε απευθείας με τον αρχισυνδικαλιστή ρουφιάνο γαλάζιο αγρότη στο μπλόκο #143 στην Εθνική οδό Λάρισας-Αρχιδόκαμπου"

Και το γλέντι συνεχίζεται με ξέφρενους ρυθμούς.

Πλάνα.Πολλά πλάνα.Πλάνα αρχείου,πλάνα live,πλάνα αποκλειστικά,κρυφά πλάνα,πλάνα αποκαλυπτικά,πλάνα,πλάνα,αεροπλάνα.

Αναλύσεις.Αλήθειες.Για τα πάντα.Από τις λεπτομέρειες για τις συνθήκες ομηρίας γνωστού εφοπλιστού (sic),μέχρι το πότε θα γίνουν εκλογές ("το καυτό ζήτημα"<---ΜΟΥΤΖΑ).Λόγια,λόγια,ξύλινα,κούφια,προκλητικά λόγια,υπαγορευμένα από το Υπουργείο προπαγάνδας & ΜΜΕ,απουσία στοιχειώδους λογικής,απουσία ανθρωπιάς,μηδενισμός σε όλα και για όλα.

"Διακοπή για το απαραίτητο διαφημιστικό break"

Άραξε,χαλάρωσε στην καναπεδάρα σου,νιώσε την τεστοστερόνη σου να απογειώνεται με το αποσμητικό το οποίο ψεκάζεσαι & ξαφνικά σε κυνηγάνε σε ένα desert island εκατοντάδες όμορφες γκόμενες,γκόμενες,σάρκα,προκλητικά χείλη,επιτυχία,γίνε επιτυχημένος ρε μαλάκα με το νέο δάνειο της eurobak,σπάσε τα θνητά σου δεσμά με ένα αθάνατο jeep.

"Επιστροφή στην συνηθισμένη ροή του προγράμματός μας.Στην συνέχεια θα σας πούμε πολλά ψέματα,θα μπάσουμε τον τρόμο σπίτι σας με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους.Μέχρι την επόμενη ενημέρωσή σας,να είστε καλά,να κλειδώνετε ακόμα καλύτερα την πόρτα σας & να έχετε ένα υπέροχο βράδυ."

Άλλο ένα τηλεοπτικό βράδυ έφθασε στο τέλος του.

Γέμισε το κεφάλι μου με μια διεστραμμένη άποψη της πραγματικότητας.Με μια παραμορφωτική εικόνα.

Ανοίγω την μπαλκονόπορτα.

Κεφάλι.Κάτω.Φανάρια.Λίγος κόσμος.Πολλά αυτοκίνητα.Λογικά έχει κόσμο μέσα στα αυτοκίνητα.

Αλλά νιώθεις τί λέω.

Λίγος κόσμος-πολλά αυτοκίνητα.

Σκέφτομαι διάφορα ξαφνικά.Εκεί που το μυαλό μου είχε ναρκωθεί απόλυτα,τσουπ,άρχισε να στροφάρει.

Απόφαση:να μην ξαναδώ τηλεόραση.

Ή αν το κάνω (διότι κάθε ανώμαλος γνωρίζει ακριβέστατα την δύναμη που ασκεί η ανωμαλία του πάνω του),να το επιχειρήσω σε αρκετές μέρες από τώρα.Έλεος.

Απόφαση number two:να πάω το καλοκαίρι Αντίπαρο.Με σκηνή.Και το μεγάλο σάκο μου.Και όλα τα μπιχλιμπίδια του αραχτού wannabe hippie camper.Λοιπόν Αντίπαρος!Ναι,έκλεισε.Έχω χρόνια να πατήσω,πολλά,δεν θυμάμαι πότε ακριβώς,όχι δεν γερνάω & μαλακίες,μικρός είμαι,έτσι θέλω να πιστεύω δηλαδή,αλλά ξεφεύγουμε από το θέμα και δεν πρέπει.

Σιωπή.Απόλυτη σούπερ γαμάτη σιωπή.Είδες τα συστήματα αλουμινίου gamosystem?Την κοιτάζω.Την tv.

Ίσως ο μόνος τρόπος να απαλλαχτώ από δαύτην είναι να την σπάσω.

Καλό μας βράδυ

Noam Chomsky talking about Gaza

|

g

Ο Avram Noam Chomsky είναι καθηγητής στο τμήμα Γλωσσολογίας & Φιλοσοφίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

Ο εξαιρετικός αυτός δάσκαλος στο χώρο της γλωσσολογίας/κοινωνιολογίας/ψυχολογίας/φιλοσοφίας,είναι και ένας λαμπρός διανοητής/ακτιβιστής.Χρησιμοποιεί την πένα του όχι μόνο στην υπηρεσία της επιστήμης αλλά και στο ξεσκέπασμα των δολοφονικών πρακτικών των υπερεθνικών ελίτ.

Στην Αμερική το ακροατήριό του είναι περιορισμένο (να'ναι καλά το FOX & οι λοιποί "αντικειμενικοί" φορείς πληροφόρησης),αλλά στην Ευρώπη χαίρει μεγάλης εκτίμησης.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του για την γενοκτονία στην Γάζα.

(η συνέχεια της ομιλίας βρίσκεται σε parts στο utube)

american dream ΑΕ

|

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΤΟ ΑΒΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΣΠΑΕΙ

|

Το ζήτημα της μετανάστευσης στην Ελλάδα αποτελεί ένα ακόμα ζήτημα για το οποίο ΚΑΝΕΙΣ από τους πολιτικούς που είχαν την εξουσία δεν έκανε ΠΟΤΕ καμμία κίνηση για σοβαρή ενασχόληση μαζί του.Το μόνο που έκαναν οι μεταπολιτευτικές "δημοκρατικές" κυβερνήσεις ήταν να ανοίγουν τα σύνορα διάπλατα,"παραλαμβάνοντας" με αυτό τον τρόπο φθηνότατα και εργατικότατα "αντικείμενα",τα οποία στην συνέχεια "αποθήκευαν" χωρίς χαρτιά/περίθαλψη κάτω από τη μπότα του κάθε βλαχο-αγρότη της περιφέρειας,περήφανο ψηφοφόρο του κάθε γαλάζιου ή πράσινου βουλευτή "από τα μέρη μας".

Η κατάσταση αυτή ώθησε ορδές πεινασμένων ανθρώπων κυρίως από την γειτονική Αλβανία (στο πρώτο κύμα του ελληνικού δουλεμπορίου) να γεμίσουν τα εργοτάξια,τα χωράφια,τις οικοδομές.Το οικοδομικό-οικονομικό "θαύμα" το οποίο συντελέστηκε εκεί στα μισά του 90 και δώθε,αντίθετα με τις απόψεις των ελλήνων αστών οικονομολόγων περί "στιβαρής οικονομίας" & "τόνωσης της επιχειρηματικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων",οφείλεται σχεδόν εξ'ολοκλήρου στη δουλειά-δουλεία των μεταναστών.

Φθηνά χέρια.Φθηνές ζωές για τους εργοδότες.Τα στοιχεία είναι ενδεικτικά και μόνον της κατάστασης.

Έχουμε και λέμε.

Νεκροί σε εργατικά "ατυχήματα" την περίοδο ανοικοδόμησης έργων για την ολυμπιάδα των πολυεθνικών-praise the holy spirit of coca-cola:

1. 14/12/2001 Χρήστος Μιάμης 62 χρόνων Ολυμπιακό χωριό 
2. 15/1/2002 Κ.Μπούρμπουλας 32 χρόνων Μετρό Σεπόλια 
3. 22/2/2002 Θανάσης Παπαγιώργης 45 χρόνων Κτίριο «Αθήνα 2004» 
4. 26/3/2002 Κότσι Αστρίτ 35 χρόνων Ολυμπιακό Χωριό 
5. 1/5/2002 Λ. Μαρινάκης 29 χρόνων Ιππόδρομος Μαρκόπουλου 
6. 10/6/2002 Βαγγέλης Μέρι 45 χρόνων Ολυμπιακό Χωριό 
7. 15/7/2002 Αλί Βαρέτ 29 χρόνων Ολυμπιακό Χωριό 
8. 19/7/2002 Μανέα Μαρινέλ 32 χρόνων Ολυμπιακό Χωριό 
9. 27/1/2003 Παναγιώτης Μπολάνης Κέντρο Γραπτού Τύπου 
10. 3/2/2003 Κρέκου Γιάνι 29 χρόνων Σκοπευτήριο Μαρκόπουλου 
11. 30/3/2003 Ηλίας Μαυρόπουλος 48 χρόνων Ιππόδρομος Μαρκόπουλου 
12. 14/4/2003 Μιχάλης Ευαγγέλου 46 χρόνων Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου 
13. 6/6/2003 Κων/νος Ζερβουδάκης 33 ετών Αττική οδός Ασπρόπυργος 
14. 7/10/2003 Αλέξι Μπάτσι 32 χρόνων Ολυμπιακό Χωριό 
15. 16/12/2003 Ντόκα Νταλίπ 51 χρόνων Ολυμπιακό Χωριό Τύπου Μαρούσι 
16. 8/1/2004 Μίλο Ζότε 23 χρόνων Μετρό Δάφνης 
17. 12/1/2004 Βλάσση Μαρζίνης 36 χρόνων, Πάτρα 
18. 20/6/2004 Σωτήρης Σέκα 51 χρόνων Δημοσιογραφικό Χωριό

Και φανταστείτε ότι αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία,τα ψυχρά λογιστικά φιρμάνια του κράτους.Στην πραγματικότητα ο αριθμός των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν από  εγκληματική αμέλεια από πρόθεση των εργοδοτών τους,είναι άγνωστος.Την προ-ολυμπιακή περίοδο,οι μεγαλοεργολάβοι επιστράτευσαν στατιές κολασμένων.Ο δολοφονικός συνδυασμός της απουσίας ανθρώπινων συνθηκών στο χώρο εργασίας,με τον καθοριστικό παράγοντα εντατικοποίηση (ο οποίος ήταν απαραίτητος λόγω της καθυστέρησης στα χρονοδιαγράμματα που είχαν θέσει οι "Αθάνατοι"-χαχαχαχοχοχ),ήταν η μόνη ΠΟΛΙΤΙΚΗ που ακολουθήθηκε στην "Παρωδία 2004".

Αποτέλεσμα?Τα υπέρλαμπρα τσιμεντέντια "στολίδια" έτοιμα & αδιευκρίνιστος αριθμός από φέρετρα αφιερωμένα στο όνομα της σύγχρονης Μεγάλης Ιδέας..

Θέλετε & άλλα παραδείγματα?Μήπως να θυμηθούμε τους σκλάβους της φράουλας,στη Νέα Μανωλάδα?Μήπως να αναφέρουμε την αντιμετώπιση των Αρχών (με εξουσιαστικό Α κεφαλαίο παρακαλώ) απέναντι στους ανθρώπους αυτούς?Μήπως να τονίσουμε ότι οι "διωκτικές" αρχές φροντίζουν να καθαρίζουν μετανάστες και εν συνεχεία να μιλάνε για περίεργες αυτοκτονίες μέσα στα αστυνομικά τμήματα??

Το μόνο σίγουρο είναι οτι το μεταναστευτικό ζήτημα στην Ελλάδα είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα μιας δυτικής οικονομίας μέτριας δυναμικής που οικοδομήθηκε εφαρμόζοντας ένα καλά υπολογισμένο σχέδιο δουλεμπορίου.

Μέσα στο κλίμα όλων αυτών των διαπιστώσεων,έρχονται οι συνεχόμενες-τον τελευταίο καιρό-συγκεντρώσεις των κατοίκων του Άγιου Παντελεήμονα. 

Ο Άγιος Παντελεήμονας αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περιοχή στην καρδιά της πόλης.Αρκετά μακριά από τα στυλάτα κυβερνητικά κτίρια,μα τόσο κοντά στο κέντρο της Αθήνας.Στη συγκεκριμένη περιοχή παρατηρείται η έντονη εγκατάλειψη του "κράτους-πρόνοιας" (come again?) Ανυπαρξία πράσινου,τσιμεντοποίηση,ελάχιστοι ελεύθεροι χώροι.Τα ενοίκια στην περιοχή ειναι εξαιρετικά χαμηλά,με αποτέλεσμα πάρα πολλοί μετανάστες να εγκατασταθούν εκεί.Οι "γηγενείς" κάτοικοι του Παντελεήμονα λοιπόν,διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες συμβίωσης με τους μετανάστες,βγήκαν στους δρόμους.Βασικό τους αίτημα είναι η "απομάκρυνση" των μεταναστών από την γειτονιά τους.Λένε ότι φοβούνται να περπατήσουν το βράδυ στο δρόμο,φοβούνται να ανοίξουν τα μαγαζιά τους,φοβούνται να αφήσουν τα παιδιά τους να βγουν έξω να παίξουν,φοβούνται να αφήσουν τις κόρες τους να ξεμυτίσουν από το σπίτι γιατί θα πέσουν θύματα βιασμού,φοβούνται,φοβούνται,φοβούνται..Και στους φόβους τους αυτούς,πάνω σε τούτη την μεγάλη αγωνία τους,βρήκαν άξιο συμπαραστάτη την ..Χρυσή Αυγή.Οι τηλεοράσεις φρόντισαν να προσπεράσουν το θέμα με την χαρακτηριστική ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε σοβαρό θέμα,αλλά η αλήθεια των ματιών μας είναι -ως συνήθως- διαφορετική.Έτσι,δίπλα από τους "αγανακτισμένους" κατοίκους,θαυμάσαμε ωραιότατες καλοσιδερωμένες γαλανόλευκες,ξυρισμένα κεφάλια με προτεταμένα χέρια σε post-nazi πόζες,ακούσαμε τον εθνικό ύμνο,πληροφορηθήκαμε ότι επειδή είμαστε αναρχικοί & μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν μας ανήκει κτλπ κτλπ.

Η απάντηση φυσικά υπήρχε από τις συλλογικότητες που είχαν καλέσει σε αντι-συγκεντρώσεις,μαζί με μετανάστες.Οι αντι-συγκεντρώσεις,σε αντίθεση με τις συγκεντρώσεις των κατοίκων και των φίλων τους με τα μαχαίρια & τους λοστούς,είχαν ουσιαστικό πολιτικό λόγο και ρεαλιστικά αιτήματα.Ενάντια στο γενικευμένο ρατσισμό που τροφοδοτείται από την άγνοια και τσουβαλιάζει όλους τους μετανάστες στο σακί των μανιακών εγκληματιών,με άμεσο αίτημα την δωρεάν ιατρική περίθαλψη αυτών των ανθρώπων που κυνηγημένοι από αστυνομικούς και φασίστες "ζούνε" 20 άτομα σε ένα δωμάτιο,μια κραυγή διαμαρτυρίας για την δολοφονική "μεταναστευτική πολιτική" των αρχόντων του τόπου τότε & τώρα & πάντα,έφθασε "από την άλλη μεριά της πλατείας",όχι αυτήν με τις γαλανόλευκες αλλά την άλλη με τους πολύχρωμους ανθρώπους..

Οι αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν εκεί για να επιτελέσουν το έργο τους.Στις κλούβες των ΜΑΤ δέσποζαν ..περικεφαλαίες στη μόδα που λάνσαρε ο Leonidas με τους 300(δες παλαιότερο post),ενώ οι ένστολοι τηρητές του νόμου & της τάξης,πάνοπλοι,πανέτοιμοι για ΟΛΑ τα ενδεχόμενα,έκαναν ..κωλοδάχτυλα στους διαδηλωτές της αντι-συγκέντρωσης,προστατεύοντας παράλληλα τους χρυσαυγίτες και τους κατοίκους.Η ισοπολιτεία μας τοποθετήθηκε ακόμη μια φόρα,παρατάσσοντας το μακρύ χέρι της εκτελεστικής (στην κυριολεξία) εξουσίας.Καμμία διάθεση για ουσιαστικό σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής.Καμμία ένδειξη βούλησης για το ζήτημα.Μόνο καταστολή.Δημιουργούμε την κατάσταση & στη συνέχεια αμολάμε τα σκυλιά μας να περιφρουρήσουν την πολιτική μας αλητεία από τις αντιδράσεις των ενοχλητικών..Και για να προστατέψουν τις παρακρατικές ομάδες που τόσο χρήσιμες είναι σε μας,το κλειστό lobby του κοινοβουλίου.

O έντονος ρατσισμός που σιγοβράζει ενισχύεται από τους "εθνικοσοσιαλιστές" της Χρυσής Αυγής.Τα "παιδιά" αυτά,που΄χουν την ελλάδα στην καρδιά (!),πέρα από το να διαλαλούν την "καθαρότητα" & "ανωτερότητα" της "φυλής",και πέρα από τις παραδοσιακές τους ασχολίες (μαχαιρώματα σε μετανάστες και αντιφασίστες),ασχολούνται και με την πολιτική εκμετάλευση τέτοιων ευαίσθητων καταστάσεων,πηγαίνοντας στο "πλευρό" των κατοίκων-μελλοντικών υποστηρικτών τους.Και το αβγό του φιδιού τρέμει.Και απειλεί να σπάσει.

Το μεταναστευτικό κάθε άλλο παρά απλό είναι.Όταν όμως γινόμαστε θεατές στην αδιαφορία του κράτους και την λειτουργία μηχανισμών του παρακράτους,τότε το ζήτημα παίρνει άλλη διάσταση.

Κανένας μετανάστης χωρίς περίθαλψη/χαρτιά/αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας/αξιοπρεπείς απολαβές 

Κανένας μετανάστης στα χέρια των μπάτσων.Η μόνιμη αντιμετώπιση της αστυνομίας είναι το ξύλο και οι δολοφονίες.Άλλωστε εντολές εκτελούν από τα πάνω.Αλληλεγγύη στους μετανάστες-θύματα της κρατικής τρομοκρατίας

Φθάνει πια με τις συμμορίες μαχαιροβγαλτών που δρουν κάτω από την μύτη των μπάτσων.Κανένας μετανάστης νεκρός από φασίστες.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΗ