..sunday lovely sunday..

|
Ποιός θα περίμενε τους U2 το έτος 2009,ύστερα από ένα κάρο ultra safe crowd pleaser δισκους,να κυκλοφορούν ένα Album όπως τον παλιό καλό καιρό??
Σαν ανέκδοτο ακούγεται..Μέχρι να αρχίσει να κόβει σβούρες το cd γύρω από τον εαυτό του.
Από την αρχή τα πράγματα είναι σοβαρά.Haunting ατμόσφαιρα,ένας αγνώριστος Bono που σ κ ί ζ ε τ α ι (τα χρόνια φαίνονται πλέον στην φωνή του-αλλά ok,είναι Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ after all..) σε όλη την διάρκεια του album,ο Edge στην κιθάρα δίνει επιτέλους τον χαρακτηριστικό ..edgy ήχο-trademark των παλιών καλών U2,o Adam Clayton παραδίδει δωρεάν μαθήματα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα μπάσο groovάροντας αδιακρίτως,ενώ ο Larry τους κουβαλάει όλους στις πλάτες του από τα τύμπανα,παίζοντας με όρεξη και εφευρετικότητα-ξεχάστε τα αποστειρωμένα arena rock beats των τελευταίων δίσκων..
Είμαι ενθουσιασμένος?Σαφέστατα.Δεν ανακαλύπτουν τον τροχό οι U2 το 2009.Αυτό είναι δουλειά άλλων.. Αλλά το παραδέχομαι,τελευταία φορά που ένιωσα έτσι για τους Ιρλανδούς είναι όταν άκουγα non stop τα unforgettable fire/achtung baby.
Η παραγωγή του δίσκου είναι το κεντρικό σημείο που δένει όλα τα κομάτια του παζλ.Ladies and jents,mr.Brian Eno The Great!
Spacey ήχος,crystal clear αφήγηση των ..οργανικών πεπραγμένων,ενώ η φωνή του Bono τολμώ να πω ότι δεν έχει αποδοθεί τοσο ΘΕΙΚΑ σε προηγούμενους δίσκους.
Πώς είναι δυνατόν να μην ανατριχιάζεις με τον bono να croonάρει ΕΤΣΙ?
Το οpening κομάτι του δίσκου παρουσιάζει έναν Bono που νόμιζα πραγματικά ότι είχε χαθεί στις σκαλωσιές του ..live aid.
Ψυχωτικός/με ένα έντονο touch της unforgettable fire era.. Τί διάολο,στην κατάψυξη ήταν τόσα χρόνια και άφηνε το humanoid bono της vodafone να αλωνίζει?
Οι συνθέσεις είναι πραγματικά moving.Τί εννοώ?Ξεχάστε τα εύκολα sing-along arena rock anthems.Η μπάντα δημιουργεί hooks,με τον τρόπο που μόνο οι u2 δημιουργούν hooks.Ο Εdge χτίζει διαρκώς τεράστια soundscapes,ενώ adam και larry φαίνεται ότι το διασκεδάζουν πολύ εκεί στα μετόπισθεν της rhythm section.
Και τελικά ίσως αυτό είναι το corepoint του δίσκου αυτού.Η μπάντα γράφει GOOD solid rock tunes και το διασκεδάζει.
Το no line on the horizon μοιάζει σαν wake up call για τους u2 στην τρίτη δεκαετία τους.Ακόμα και αν ακολουθήσουν εμπορικά commercial albums,αυτό το album θα κάνει συντροφιά στα αυτιά όσων έχουν ουρλιάξει "..iiiice,your only rivers run cold..these city lights,they shine as silver and gold..",για πολυυυυύ καιρό.

ps:το album ακούγεται ΟΛΟΚΛΗΡΟ.
ps2:τί έχει το νερό του 09 και βγαίνουν από παντού ωραία πράγματα?? :-)

0 whispered:

Δημοσίευση σχολίου