εκθέσεις καπιταλιστικών ιδεών

|

Όταν το σύστημα τρίζει και αρχίζει να παίρνει κλίση,αρχίζουν οι οικονομικές εκθέσεις και αναλύσεις οι οποίες δείχνουν με ωμό και κυνικό τρόπο,την ανησυχία των εχόντων καπιταλιστών & ταυτόχρονα το πραγματικό πρόσωπο του καπιταλισμού.
Προυπολογισμοί εκτός πραγματικότητας στις χώρες της δύσης,σχέδια επί χάρτου,οικονομικές αναλύσεις "χρηματοπιστοτικών ερευνητικών ιδρυμάτων" (σιγά,θα σκίσετε κανά καλσόν) για οικονομίες χωρών,αλληλοκαρφώματα χωρών για την εκάστοτε πολιτική "διάσωσης" που ακολουθεί η καθεμία,οικονομικοί χάρτες,οικονομικά διαγράμματα..
Όλα αυτά σε ένα φόντο μαζικών απολύσεων.Οι εξουσιαστές,αυτοί που αποκομίζουν εργασιακή υπεραξία πλουτίζοντας,διόλου δεν νοιάζονται για τις ανάγκες της πραγματικής ζωής.Για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων σε Αμερική και Ευρώπη που βρίσκονται χωρίς δουλειά.Για την ανέχεια.Για την ποιότητα ζωής.Για το περιβάλλον.
Οι εξουσιαστές αυτή την στιγμή έχουν να ασχοληθούν καθαρά και μόνο με την διάσωση του σαθρού καπιταλιστικού συστήματος.Φοβούνται μήπως γκρεμιστεί ο πύργος τους.Και όταν οι καπιταλιστές φοβούνται δείχνουν την πραγματική "δημοκρατική" πτυχή των πολιτικών τους.
Μέσα σε όλο τον παρανοικό χορό των καπιταλιστικών οικονομικών επιτελείων έρχεται να προστεθεί και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Το ζουμί της έκθεσης αυτης είναι η κοινή διαπίστωση ότι η οικονομία της Ελλάδας,βιασμένη χρόνια από ορδές καυλωμένων εξουσιαστών πράσινων & γαλάζιων αποχρώσεων,θα καταποντιστεί ακόμα περισσότερο λόγω χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Είναι αλήθεια ότι αυτή την διαπίστωση έχουν εκφράσει οι πάντες (Ευρωπαική Ένωση,χρηματοπιστωτικά ερευνητικά κέντρα,άλλες χώρες),εκτός από την ...ελληνική κυβέρνηση.Οι εξουσιαστές λεν στον κόσμο ότι όλα θα πάνε καλά.Αρκεί να μας ρίξετε το ψηφαλάκι βεβαίως..
Η έκθεση της ΤτΕ δεν περιορίζεται μονάχα στις γενικόλογες διαπιστώσεις αλλά προτείνει μέτρα.Άμεσα.Τα συγκεκριμένα σημεία της έκθεσης έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον γιατί ξεβρακώνουν τις ...ανθρωπιστικές προθέσεις των καπιταλιστών τραπεζιτών.
Αναφέρεται λοιπόν ο διοικητής της ΤτΕ σε μέτρα τα οποία πρέπει να παρθούν το συντομότερο δυνατό."Τί είδους μέτρα όμως"-αναρωτιέται ο απορημένος ψηφοφόρος.
Μήπως ενισχύσεις σε κοινωνικές ομάδες που η κρίση καταβροχθίζει?
Μήπως ουσιαστικό έλεγχο στις τράπεζες που,σαν άλλοι νταβατζήδες,δίνουν το ρευστό που τους δόθηκε από τα κράτη για την "διάσωσή τους" με το σταγονόμετρο στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις?
Μήπως για περιορισμό των τεράστιων "αμυντικών" δαπανών που πλουτίζουν τους εμπόρους του πολέμου?
Μήπως για άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου χαρακτήρα του επονομαζόμενου "κράτους πρόνοιας"?
Ας μην είμαστε αφελείς αγαπητοί μου.Ο διοικητής της ΤτΕ έχει πολύ σοβαρές ανησυχίες για να ασχοληθεί με τέτοιες υποθέσεις.
Η έκθεση προτείνει άμεση περικοπή κρατικών δαπανών.
Για να διατηρήσει τα προσχήματα βέβαια (..),ο διοικητής μιλά για στοχευμένες κοινωνικές παροχές.
Η ΤτΕ μπροστά στον παγκόσμιο φόβο για το τέλος του καπιταλιστικού συστήματος όπως το γνωρίζαμε,προτρέπει τους διεφθαρμένους εξουσιαστές να κλείσουν την κάνουλα των παροχών,γιοκ,να αφήσουν τους πολίτες της χώρας να φάνε ο ένας τον άλλο,για να διαφυλαχθούν τα προνόμια των οικονομικών ελίτ.
Ο πανικός τους κάνει να μοιάζουν με διεστραμμένα καρτούν.Οι μάσκες-φτιασιδώματα των καπιταλιστών πέφτουν η μία μετά την άλλη.
Και οι εξουσιαστές που σπονσοράρονται από τους καπιταλιστές,δείχνουν με τις κινήσεις τους ότι έχουν διαλέξει στρατόπεδο..
Στην Ιταλία,ο Μπερλουσκόνι αντιμετώπισε την δίκαιη αντίδραση χιλιάδων απολυμένων από το κάστρο της FIAT,με εκατοντάδες μπάτσους που έδερναν και έσερναν στις κλούβες τους τρομοκράτες ανέργους.
Στην Γαλλία,ενώ η γαλλική κοινωνία σιγοβράζει,η καταστολή αυξάνεται κάθε μέρα για να ...προλάβει την κοινωνική λάβα.
Στην Αμερική οι φόβοι για κοινωνικές επαναστάσεις δημιουργούν σενάρια στρατιωτικών "επεμβάσεων" για να τηρηθεί η "νομιμότητα" & να μείνει σταθερή η ψευδαίσθηση "κανονικότητας".
Η μόνη τους έγνοια είναι πώς θα διαφυλάξουν την ιεραρχία,πώς θα κρατήσουν την εξουσιαστική πυραμίδα όρθια.
Οι άνθρωποι για τα κράτη είναι ψυχρή στατιστική,απρόσωποι αριθμοί,κέρδη & ζημιές.
Δεν γνωρίζω αν ο κ.Καραμανλής ακολουθήσει τις νουθεσίες της ΤτΕ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουν καταλάβει οι εξουσιαστές παγκόσμια πάνω σε τί βόμβα μεγατόνων κάθονται.




0 whispered:

Δημοσίευση σχολίου