KATΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ INDYMEDIA

|

Μετά την κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη άρχισαν να ακούγονται και να γράφονται διάφορα πράγματα σχετικά με τον ρόλο του ανεξάρτητου δικτύου αντιπληροφόρησης Indymedia.
Σε μια κοινωνία όπου η "ενημέρωση" γίνεται μέσα σε πολύ συγκεκριμένα πλαίσια τα οποία έχουν τεθεί από το ίδιο το σύστημα,είναι λογικό να ενοχλεί η ύπαρξη ενός μέσου αυτοοργανωμένης αντιπληροφόρησης από τα κάτω,όπως το Indymedia.
Λίγα λόγια για τον τρόπο λειτουργίας του Indy.
Ουσιαστικά,το Indymedia αποτελεί ένα διαδραστικό μέσο ουσιαστικής πληροφόρησης χωρίς λογοκρισία,μεσάζοντες και φρουρούς συμφερόντων.Το μέσο αυτό έγινε τελικά σε όλο τον κόσμο η φωνή των αγωνιζόμενων ανθρώπων,στην Γένοβα,στο Μεξικό,στην Αργεντινή,στην Αθήνα,παντού.
Ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει στην δυναμική αντιπληροφόρηση,μέσα από ξεκάθαρες δημοκρατικές διαδικασίες.Η λογική της "ανοιχτής" δημοσίευσης στον καθένα,έκρυβε κινδύνους λάσπης/προβοκάτσιας,γι'αυτό και οι συλλογικότητες που "τρέχουν" το Indymedia σε κάθε χώρα είναι πολύ προσεκτικές στο τί τελικά θα παρουσιαστεί στις σελίδες του μέσου.
Μιας και μιλάμε για το αθηναικό Indy,από την αρχή του το 2001,ένα κάρο ασφαλίτες και προβοκάτορες κάθε είδους προσπάθησαν να ταράξουν τα νερά της αντιπληροφόρησης με ψευδή νέα/προκλητικά posts,αλλά ο κόσμος που συμμετέχει στον ζωντανό οργανισμό που λέγεται Indymedia βρισκόταν πάντοτε σε εγρήγορση ώστε να μη λερωθεί το μέσο από τις βρωμιές των προβοκατόρων.
Πρέπει να αναφερθεί επίσης ότι μέσα από τις σελίδες του Indy,εκτός από την δυναμική αντιπληροφόρηση για το τί συμβαίνει τώρα,προσφέρονται δ ω ρ ε ά ν χιλιάδες πληροφορίες,λαμβάνουν χώρα forums συζητήσεων και όλα αυτά φυσικά με κοινή συνισταμένη την πεποίθηση όλων μας ότι το διαδίκτυο είναι ένα μεγάλο όπλο μας,μια αστείρευτη δεξαμένη σκέψης/διαδραστικότητας.
Ύστερα από τα γεγονότα του Δεκέμβρη λοιπόν,σε διάφορες φυλλάδες του ακροδεξιού χώρου άρχισαν να γράφονται άρθρα που απαιτούσαν το δημοκρατικότατο κλείσιμο του μέσου,επειδή οι κάθε λογής αντιεξουσιαστές και εχθροί της ανθρωπότητας συγκεντρώνονται -δικτυακά- στο Indymedia,άρα το μέσο αποτελεί απειλή για την "δημοκρατία"!
Το θέμα τις τελευταίες μέρες έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς τα ανθρωποειδή ασπόνδυλα φασιστάκια του ΛΑΟΣ κατέθεσαν επερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με την λειτουργία του Indy.Η κυβέρνηση της δεξιάς ανταποκρίθηκε άμεσα στο θέμα,όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο.
Αντιγράφω από το site της Ελευθεροτυπίας
Της ΑΝΝΑΣ ΑΝΔΡΙΤΣΑΚΗ
Να εντοπιστούν οι μηχανισμοί πρόσβασης ιστοσελίδων αντιεξουσιαστικού περιεχομένου (και συγκεκριμένα της γνωστής σελίδας «αντιπληροφόρηση» athens.indymedia.org) στο δίκτυο του Ε.Μ. Πολυτεχνείου και να διακοπεί άμεσα η εκπομπή τους, ζήτησε με παρέμβασή του προς τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος ο υφυπουργός Παιδείας, Σ. Ταλιαδούρος, θέτοντας ζήτημα έως και «προσβολής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».
Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ την προηγούμενη εβδομάδα, ο υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε από το Ε.Μ. Πολυτεχνείο ότι η συγκεκριμένη γνωστή ιστοσελίδα πράγματι εξυπηρετείται από το δίκτυο του Ιδρύματος χωρίς ωστόσο καμία σχετική έγκριση, έστειλε επιστολή προς τον πρύτανη Κωνσταντίνο Μουντζούρη από τον οποίο ζητεί «να λάβει άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα» ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα. Δηλαδή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «να εντοπιστεί ο διακομιστής και να σταματήσει η εκπομπή των συγκεκριμένων sites, η οποία γίνεται κατά παράβαση των αποφάσεων της Συγκλήτου και προσβάλλει ευθέως το δημοκρατικό μας πολίτευμα».
Ο πρύτανης του Ιδρύματος επιβεβαιώνοντας την επιστολή Ταλιαδούρου αποφεύγει να σχολιάσει το γεγονός λέγοντας μόνο: «Μελετάμε το θέμα με σοβαρότητα». Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει αρχίσει η σχετική έρευνα χωρίς ωστόσο να αποτελεί εύκολη υπόθεση καθώς, όπως επεσήμαιναν κύκλοι του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, η εκπομπή μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε.
Για το ίδιο θέμα ενεπλάκη και το Πανεπιστήμιο Πατρών -αφού αποτελούσε το δεύτερο ανώτατο Ιδρυμα που καταγγελλόταν από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ- πλην όμως μάταια καθώς, σύμφωνα με την απάντηση του πρύτανή του προς τον κ. Ταλιαδούρο, «δεν υπάρχει εξυπηρέτηση server στο δίκτυο του Ιδρύματος».

www.enet.gr
Το Κράτος προσπαθεί να φιμώσει την μοναδική εναλλακτική πηγή αντιπληροφόρησης στο δίκτυο.Το Κράτος θέλει να έχει το μονοπώλιο στην "αντικειμενική ενημέρωση".
Το Κράτος θέλει ήσυχους υποτακτικούς/καταναλωτές που δεν αμφισβητούν την κρατική γραμμή.
Το Κράτος θέλει να συντρίψει στο όνομα της "προστασίας της δημοκρατίας" το Indymedia.
δεν θα τους περάσει
κάτω τα ξερά σας από το indymedia
Η ελεύθερη διακίνηση ιδεών... Δεν φιμώνεται! Δεν καταστέλεται!

0 whispered:

Δημοσίευση σχολίου