Ιστορίες από την καρατζαφέρεια κρύπτη..

|

Όλοι γνωρίζουν για το καλοστημένο πολιτικό-πολεμικό θέατρο που στήθηκε στα Ίμια.Όλοι θυμούνται το τρεμάμενο & με κατεβασμένο κεφάλι "ευχαριστώ" του λογιστή/πρωθυπουργού Σημίτη με αποδέκτη τους Αμερικάνους.΄Ολοι έχουν την δυνατότητα να διαβάσουν πίσω από τις γραμμές και να διαπιστώσουν ότι το όλο θέμα των Ιμίων είχε μοναδικό σκοπό να τρομοκρατήσει τους λαούς Τουρκίας & Ελλάδας & να αποσπάσει την συναίνεση των πολιτών των δύο γειτονικών χωρών για ενίσχυση των "αμυντικών" δαπανών του κάθε κράτους.
Πάνω από μια βραχονησίδα βρήκε πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης ο σωβινισμός.Τα "πατριωτικά" αντανακλαστικά των ελληναράδων ανέλαβαν,όπως πάντα,τα ΜΜΕ.Ύστερα από τον θάνατο των ελλήνων στρατιωτών,το "θερμό" εκείνο βράδυ,τα πράγματα είχαν γίνει πολύ σοβαρά,με την απειλή του πολέμου να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια των πολιτών Ελλάδας και Τουρκίας.
Οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν προστέθηκαν στον μακρύ κατάλογο των δολοφονημένων από τα εξουσιαστικά παιχνίδια των κρατών.Πιόνια σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων.Το αποτέλεσμα όλης της τεχνητής κρίσης των Ιμίων ήταν ο πλουτισμός των εμπόρων του θανάτου.Οι παραγγελίες για όπλα ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο από την κυβέρνηση Σημίτη.
Τεράστια ποσά δαπανήθηκαν από τα δύο κράτη.
Υπέρογκα,αστρονομικά ποσά,χρήματα που βγήκαν από τις τσέπες των ελλήνων και τούρκων φορολογούμενων.
Αυτή είναι η λογική του κράτους.
Αντί να επενδυθούν τα χρήματα στην ευημερία των λαών,δίδονται με χαρακτηριστική ευκολία σε μιλιταριστικές μανιφακτούρες που κατασκευάζουν εργαλεία θανάτου τελευταίας τεχνολογίας.
Τα χρόνια πέρασαν και η μόνη ανάμνηση από την στημένη φάκα των Ιμίων είναι οι ετήσιες γραφικές συνάξεις των χρυσαύγουλων.
Φέτος όμως,η κυβέρνηση των ένστολων ράμπο αποφάσισε να επαναφέρει το "θέμα".
Έτσι λοιπόν,δημοσιογράφος της εφημερίδας "Σφήνα" (..) στάλθηκε στα Ίμια όπου φωτογραφήθηκε με την ελληνική σημαία,τα μάζεψε γρήγορα-γρήγορα γιατί ο τουρκικός στρατός αντιλήφθηκε κίνηση στην βραχονησίδα και γύρισε κύριος στην Αθήνα για δημοσίευση του "ρεπορτάζ".
Η εφημερίδα Σφήνα αποτελεί ιδιοκτησία του Σπύρου Καρατζαφέρη.
Ο Σπύρος Καρατζαφέρης είναι στενός συγγενής του γνωστού μπόγου εθνικοπατριώτη Καρατζαφύρερ.Πιο συγκεκριμένα είναι αδερφός του.
Όταν μαθεύτηκε το "χαμπέρ" (ε μα τόσα χρόνια τουρκοκρατίας βλέπεις αγαπητέ αναγνώστη,άφησαν πολιτισμικά δωράκια στην "αμόλυντη" φυλή μας),όλοι μείναμε έκπληκτοι.Δημοσιογράφος αυτής της κατάπτυστης κωλοφυλλάδας στα Ίμια?Σε μια χρονική συγκυρία που συνδυάζει ολίγον από οικονομική κρίση,ολίγον από "εσωτερική τρομοκρατία" στην Ελλάδα & τέλος ολίγον από σκανδαλο Εργκένεκον στην Τουρκία?Ποιά συμφέροντα άραγε εξυπηρετεί μια τέτοια θερμοκέφαλη κίνηση?
Η ιστορία κύκλους κάνει.Νομοτελειακά.Επαναλαμβάνεται με μορφή φάρσας.Ενίοτε και με μορφή κωμωδίας.Μαύρης.
Τα κράτη μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του κεφαλαίου και με ανοιχτό τον "κίνδυνο" για κοινωνικές αναταραχές σε όλο τον κόσμο,δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για την διαφύλαξη των συμφερόντων τους & την παράλληλη καταστολή των κοινωνικών διεκδικήσεων. Το ελληνικό κράτος χρησιμοποιεί ..πολυδιάστατες τακτικές για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες του.Μετά τις παροχές-μαιμού στήριξης των τραπεζιτών,ύστερα από την άγρια καταστολή της κοινωνικής εξέγερσης,έβαλε στο τραπέζι το δυνατό χαρτί της "τουρκικής απειλής".
Το παιχνίδι είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα,από τις ημέρες των Χριστουγέννων,με προβοκατορολογία στο ακριτικό Αγαθονήσι.Η παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας (democracy?) στο νησί,οι αναφορές των μέσων μαζικής εξημέρωσης στην "τουρκική προκλητικότητα",όλα ήταν μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης για δημιουργία τεχνητής έντασης,με σκοπό την τρομοκράτηση των πολιτών & την προώθηση νέων αγορών όπλων.Την στιγμή που η ελληνική οικονομία έχει φουντάρει από ψηλά,το κράτος επιλέγει τις μπίζνες με τους εμπόρους του πολέμου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο λοιπόν που χρησιμοποιήθηκε ο Καρατζαφέρης-εκδότης για την ..ειδική αποστολή.Με τον Καρατζαφύρερ στα κοινοβουλευτικά έδρανα & τον "Σπυράκο" στην ..δημοσιογραφία (λερώνω το στόμα μου βραδιάτικα),η δημοκρατία αποθεώνεται.
Το θέμα είναι ότι οι λαοί για ακόμα μια φορά μεταμορφώνονται σε εργαλείο που θα τοποθετηθεί με χειρουργική ακρίβεια στην εξουσιαστική μηχανή.Οι πολίτες Τουρκίας & Ελλάδας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.Οι πολίτες της Γης δεν έχουν κανένα συμφέρον να θυσιαστούν στο όνομα εθνικών πολέμων.
Ο πόλεμος ενάντια στην υπερεθνική ελίτ αντίθετα είναι ο μόνος πόλεμος στον οποίο με χαρά θα πολεμήσουμε.
we've got to take the power back

0 whispered:

Δημοσίευση σχολίου