περι αγροτικου ζητηματος ο λογος..

|
Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια φορά.Η αγροτιά παίρνει τρακτέρ,γεωργικά μηχανήματα και κλείνει τους δρόμους.Μια μορφή πόλης η οποία γίνεται άμεσα αντιληπτή από όλους τους πολίτες.Το εμπόριο αναγκάζεται να διακόψει τον φρενήρη ρυθμό του,οι μετακινήσεις είναι απαγορευμένες,με δυό λόγια όλο το έθνος σταματάει για λίγο να προσκυνά σώβρακα & φανέλες (thanks jimmy boy)και συντονίζεται με τα "πορνό των 8" για να μη χάσει κανένα πλάνο από την γιορτή.
Με την τελευταία κινητοποίηση των αγροτών, η οποία δεν έχει τελειώσει,έκανα κάποιες σκέψεις.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.Οι αγρότες στην αρχή των κινητοποιήσεων κινήθηκαν με απίστευτα μεγάλη δυναμική παραλύοντας τα πάντα.Απαιτούσαν περίπου 2 δισ. ευρώ για τις ζημιές που έπαθαν οι καλλιέργειές τους.Η κυβέρνηση,εγκλωβισμένη στο φτηνό επικοινωνιακό λαικίστικο προφίλ της,αναγκάστηκε να "ανοίξει" τις πόρτες των υπουργείων για άμεση διαπραγμάτευση.
Διαπραγμάτευση.
Όχι διάλογο.
Και εδώ εντοπίζεται με ευκολία το πρώτο αγκάθι του αγροτικού ζητήματος.Ο υπουργός Χατζηγάκης κάθησε σε υπουργικές τραπεζαρίες με δήθεν εκλεγμένους εκπροσώπους των αγροτών,το οποίον σε απλά ελληνικά σημαίνει με "αγροτοσυνδικαλιστές" καρεκλοκένταυρους εγκάθετους του συστήματος.
Με τέτοιου είδους,ήθους και επαναστατικού επιπέδου αγωνιστές ήταν λογικό ο υποτιθέμενος διάλογος να καταλήξει σε ένα χονδροειδές παζάρι.Το αποτέλεσμα είναι η καταβολή του ποσού των 500 εκ.ευρώ.
Η κατάσταση την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές,"τείνει προς εκτόνωση",σύμφωνα με τα -χαμογελαστά- λεγόμενα υπουργών και κρατικών παρατρεχάμενων.Όμως τα πράγματα δεν έφθασαν τυχαία στην "εκτόνωση"..Πιο αναλυτικά:
Τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν εκτενώς με το ζήτημα,με την διεξαγωγή δημόσιων τηλεσυνομλιών με "αρχηγούς" των μπλόκων και βουλευτές.Ο κύριος Χατζηγάκης βέβαια δεν θέλησε να συνομιλήσει στην απευθείας σύνδεση με το μεγάλο μπουρδέ εεεε με συγχωρείτε,μεγάλο κανάλι ήθελα να πω.Η απόφασή του αυτή να μην συνομιλήσει με εκπροσώπους αγροτών σε "live" τηλεοπτική σύνδεση,υποτίθεται ότι "ενισχύει το σοβαρό προφίλ των κυβερνητικών στελεχών".
Να κάνουμε και μια μετάφραση να βρίσκεται?
"ενισχύει το σοβαρό προφίλ των κυβερνητικών στελεχών" = "παπάρια μάντολες"
Οι μέρες ύστερα από τις "ανυποχώρητες" εξαγγελίες των κυβερνητικών λακέδων,άρχισαν να γίνονται περίεργες.
Αρχικά οι αγρότες επέδειξαν μια τελείως απορριπτική στάση στα ψίχουλα που τους πέταξε στα πόδια το κράτος.Τα μπλόκα ενισχύθηκαν και όλα έδειχναν ότι τίποτα δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα.Μέσα σε λίγες ώρες όμως οι συνθήκες του αγροτικού αγώνα άρχισαν να μεταβάλλονται χωρίς καμμία μα καμμία λογική ακολουθία!
Η κυβέρνηση,μην έχοντας διάθεση να δώσει άλλα φράγκα,άρχισε να σκληραίνει την στάση της με το γνωστό της παιχνιδάκι.. Με τα επικοινωνιακά τρικ-μισόλογα και τα ΜΜΕ.Έτσι λοιπόν οι κυβερνητικοί βουλευτές άρχισαν περιοδεία σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας λέγοντας δεξιά και αριστερά ότι "αν δεν ανοίξουν οι δρόμοι άμεσα οι αγρότες θα βρουν απέναντί τους τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες".
Πανάρχαιο το κόλπο.
Διαίρει και βασίλευε.
Οι γλίτσες του κοινοβουλίου άρχισαν να αναμασούν το παραμυθάκι των οργισμένων κοινωνικών ομάδων που θα στραφούν ενάντια στο "αναίτιο" κλείσιμο των δρόμων.
Ας σταθούμε λίγο εδώ.
Έχουν ένα δίκιο τα ποταπά εξουσιαστικά ανθρωπάρια όταν μιλούν για οργισμένες κοινωνικές ομάδες.Ναι,σαφέστατα υπάρχουν.Μόνο που αυτές οι ομάδες δεν θα στραφούν ενάντια σε ανθρώπους που αγωνίζονται,αλλά ενάντια στους εξουσιαστές που ο προσωπικός τους μισθός φθάνει για να ταίσει 150 οικογένειες.Τόσο απλά και ξεκάθαρα.
Και συνεχίζω.
Σιγά-σιγά λοιπόν οι αγροτοσυνδικαλιστές-τσιράκια άρχισαν να παπαγαλίζουν στα τηλεμπανιστήρια ότι πρέπει να αποχωρήσουν για να συνεχιστεί ο "διάλογος".Κάποια μπλόκα-κάστρα των εξουσιαστών,όπως το "γαλάζιο" λαρισαικό,άρχισαν να κλονίζονται.Και σιγά-σιγά μπήκε η ..όπισθεν.
Ας σημειώσω εδώ ένα πολύ διασκεδαστικό και ενδεικτικό της "εκτόνωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων" περιστατικό.
Οι αγρότες της Πελοποννήσου μπήκαν στον "χορό" αργά και ..απρόσκλητοι.Αυτόνομοι στην πλειοψηφια τους,ακαπέλωτοι από κομματικά βαμπίρ,πραγματικοί άνθρωποι του μόχθου που βλέπουν τους μεσάζοντες των προιόντων τους να πλουτίζουν την στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν ψωμί να φάνε.Αποτέλεσμα της ενεργοποίησης των πελοποννήσιων ήταν ο αποκλεισμός του Ισθμού.
Η "επιτροπή" τους τα βρήκε με τον Χατζηγάκη σχετικά εύκολα.Έτσι,διατάχτηκε αποχώρηση από τους ποπολάρους συνομιλητές του υπουργού.
Η αντίδραση από το μπλόκο του Ισθμού ήταν ένα τεράστιο "δεν πάμε πουθενά".
..Και άρχισαν τα όργανα να βαρούν στο ελλαδιστάν.
Οι εκπρόσωποι του Ισθμού μετά από σύσκεψη με το Χατζηκλέφτη δήλωσαν στις κάμερες ότι "το μπλόκο θα ανοίξει και αυτοί που έχουν μείνει πίσω και δεν θέλουν να ανοίξει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ"!!!!
Το προβοκάρισμα ήταν έντονο,οι αυτόνομοι αγρότες ανοργάνωτοι και έτσι,μετά την κύρηξή τους ως "μη-αγρότες" (ρε μπας και ήταν κουκουλοφόροι?ΠΟΥ ΣΑΙ ΣΟΜΠΟΛΕ ΘΕΕ να το πετάξεις) πήραν τα τρακτέρ τους για να πάνε στα χωριά τους.
Για να ξημερώσει άλλη μια μέρα στην αθάνατη ελληνική επαρχία των κοινοταρχών & των ντόπιων ψηφοσυλλεκτών.
Μια ακόμα μέρα ανέχειας.
Στο μοτίβο του Ισθμού έσπασαν και άλλα μπλόκα.Με όπλο την προβοκάτσια της κυβέρνησης,την λασπολογία από τα ΜΜΕ και τους κομματικούς επικεφαλείς των αγρότων.
Κάποιοι κρατάνε ακόμα.Αλλά το "τέστ αντοχής" που πρόκειται να περάσουν θα είναι σημαντικό.
Και δύσκολο.
Γιατί το καπέλωμα των κοινωνικών αγώνων στο γιουνανιστάν είναι μια μεγαααάλη ιστορία..







0 whispered:

Δημοσίευση σχολίου