Τηλεοπτική Δημοκρατία του Πρετεντέρη, δήμαρχος της πλάκας, καταστολή, ένα λεηλατημένο πάρκο : live your myth in Athens '09

|




































To πάρκο στην Κύπρου & Πατησίων ήταν μια μικρή όαση στην τσιμεντούπολη που μας έχουν υποχρεώσει να ζούμε. Όλη η Πατησίων είναι γεμάτη γκρίζα κτίρια,γκρίζα άσφαλτο,πολύ θόρυβο,πολύ ρύπανση,πολλά μαγαζιά. Και ξαφνικά,από το πουθενά,εμφανιζόταν στην γωνία της Κύπρου & Πατησίων αυτό το μικρό θαύμα.
Μέσα στον απόλυτο αστικό κανιβαλισμό της Πατησίων,υπήρχε μια ανάσα ζωής,κάποια υπεραιωνόβια δέντρα,παγκάκια για τους περαστικούς,κούνιες.. με λίγα λόγια ένας ελεύθερος χώρος μέσα στην σύγχρονη gotham city των mall του Βωβού.
Η πολιτική εξουσία όμως,αυτοί οι εντεταλμένοι υπηρέτες του κώλου τους & του κεφαλαίου,φρόντισε να έρθει για μία ακόμη φορά απέναντι μας,διαλέγοντας στρατόπεδο,υπονομεύοντας την ποιότητα της ζωής μας αλλά και των..επόμενων.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης,ο απόλυτος άρχων-δήμαρχος Αθηνών,ήρθε σε σχετικές συμφωνίες με ιδιώτες & αποφάσισε με την δύναμη που αντλεί από τα εξουσιαστικά του προνόμια,να ξηλώσει όλα τα δέντρα,να καταργήσει τον ελεύθερο χαρακτήρα του χώρου,για να μετατρέψει το πάρκο σε..parking.
Ακούγεται σαν κακόγουστο ανέκδοτο αλλά στην χώρα της παράνοιας όλα είναι νόμικα,ηθικά & καθώς πρέπει. Η εγκληματική αυτή ενέργεια "δικαιολογήθηκε" με το αγαστό σιγοντάρισμα των τηλεμπάτσων που έσπευσαν να ενημερώσουν τους τηλεθεατές ότι το parking είναι ..απαραίτητο στην περιοχή,όπως επίσης ότι θα φυτευθούν και δέντρα μετά την ..περάτωση του parking!
Μάλλον όλοι αυτοί στο τηλεμπορδέλο θεωρούν ότι είμαστε μαλάκες.
Και όχι απλά "μαλάκες". Είναι επιεικής ο χαρακτηρισμός για την τηλεπροπαγάνδα που χώνει την βρωμερή μύτη της παντού και λερώνει τα πάντα. Ρουφιάνοι μεγαλοδημοσιογράφοι εξοστρακιστείτε κάπου ΑΜΕΣΑ.
Τα πραγματικά γεγονότα δεν είχαν να κάνουν με ανέγερση parking ..φιλικού προς το περιβάλλον (!),αλλά με ΜΑΤ,καταστολή και παρακρατικούς.
Κατάφεραν να μπουν με την βοήθεια του σύγχρονου στρατού κατοχής (ΜΑΤ) & ακροδεξιών παρακρατικών. Και τα έκαναν όλα ρημαδιό. Έκοψαν όχι ένα,όχι δύο,αλλά 55 δέντρα!
Η αντίδραση κατοίκων και αλληλέγγυων από όλη την Αθήνα,ήταν άμεση.
Το πάρκο άρχισε να περιφρουρείται όλο το 24ωρο,με συνελεύσεις κάθε απόγευμα,πολύ κόσμο και -το κυριότερο- με μια απίστευτη διάθεση αυτοοργάνωσης & μαχητικότητας.
Μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές,το πάρκο είναι στα χέρια μας.
Καλούνται όσο δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να δείξουν την αλληλεγγύη τους, να κατέβουν στο πάρκο, να χαλάσουμε την σούπα του Νικόλα,των μεγαλοεργολάβων,του Κράτους-δολοφόνου,των φασιστικών ομάδων που έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τις υπόγειες τρύπες τους.
Την Κυριακή θα διοργανωθεί αυτοοργανωμένο φαγοπότι-γλέντι-σύναξη.
Είναι καιρός να δείξουμε την αλληλεγγύη μας σε όλα τα επίπεδα,στις γειτονιές,στο δρόμο,στις ακτιβιστικές κινήσεις,στις συγκρουσιακές καταστάσεις στο δρόμο.
περίφραξη στο πάρκο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν θα κάνει
βάλτο στο μυαλό σου ΦΑΣΙΣΤΑ κακλαμάνη

0 whispered:

Δημοσίευση σχολίου