scare tactics/misinformation/provocation:happy new year

|

Χρόνια πολλά. Καλή χρονιά. Το σωτήριο έτος 2009 αποτελεί μια ευχάριστη πραγματικότητα για όλους εμάς τους εκλεκτούς του Δυτικού κόσμου. Για μας που είμαστε κάτοχοι cellphone, που εκλέγουμε "δημοκρατικά" τους άρχοντές μας, που ζούμε για να δουλεύουμε, που πετάμε τα παιδιά μας στην κρεατομηχανή για να γίνουν καλοκουρδισμένοι υποτελείς, που ενημερωνόμαστε καθημερινά από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης, για όλους εμάς τους εκλεκτούς καταναλωτές του "πολιτισμένου" κόσμου. Καλό καταναλωτικό έτος λοιπόν σε όλους μας. Και μπορούμε να κοιμηθούμε ακόμη ένα βράδυ μπροστά από τα τηλεοπτικά μας κουτιά, ήσυχοι, αφήνοντας κάτι κολασμένους μακριά, στην Μέση Ανατολή όπως μας πληροφόρησαν τα παπαγαλάκια του κάθε Μπόμπολα, να χάνουν κάθε ήσυχο ασφαλές καταναλωτικό λεπτό, την ζωή τους από "'έξυπνα" όπλα μαζικής καταστροφής στα πλαίσια του πολέμου κατά της Τρομοκρατίας.

Το σενάρια είναι πολυπαιγμένο. Η θέαση του αίματος σε live σύνδεση είναι άκρως ηδονιστική για όλους εμάς. Πριν μερικά χρόνια παρακολουθούσαμε με αχόρταγο μάτι τις δολοφονικές επιθέσεις αμάχων στην Γιουγκοσλαβία. Στις μέρες που ζούμε τώρα το πρόγραμμα έχει γενοκτονία. Η Παλαιστίνη πέφτει. Κάθε λεπτό που κυλά είμαστε συνένοχοι στο έγκλημα. Ένας λαός ξεκληρίζεται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι μόνο δεν διακόπτει όλες τις σχέσεις με το Ισραήλ αλλά σιγοντάρει ρυθμικά με τσιτάτα για την "τρομοκρατική" Χαμάς, για τον "αμυντικό πόλεμο" των σιωνιστών, ενώ σε ένα κρεσέντο υποκρισίας εκφράζει την λύπη της και κάνει "έκκληση" για τερματισμό της αιματοχυσίας. Η αγαπημένη πόρνη του γερο-καπιταλισμού, η μαμά Αμερική, στα πρόθυρα της απόλυτης οικονομικής κατάρρευσης, τυλίγεται στο χιλιομπαλωμένο αντιτρομοκρατικό σάλι της και υποστηρίζει ανοιχτά τις δολοφονικές πρακτικές του Ισραήλ, στις οποίες, κακά τα ψέμματα, υπήρξε πρώτη διδάξασα.

Και η ζωή συνεχίζεται. Εδώ στην Ελλάδα, την χώρα "ηρώων και αγίων", το παρακράτος αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον "εσωτερικό εχθρό". Μετά τα εξεγερσιακά γεγονότα του Δεκέμβρη, έπρεπε να βρεθεί η μαγική συνταγή για άμεση επιστροφή στην καθημερινότητα των Ελληναράδων όπως την βιώσαμε από την Μεταπολίτευση και μετά: φραπές, αθλητική εφημερίδα, μηδενικά κοινωνικά αντανακλαστικά, γκιαούρικος εθνικισμός. Τα εξυπνοπούλια της ΚΥΠ και των τμημάτων "εσωτερικών υποθέσεων", μαζεύτηκαν γύρω από την στρογγυλή κρατική τραπέζη με μόνο σκοπό να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά τόσα χρόνια. Να προβοκάρουν, να εκφοβίσουν, να αυξήσουν την κρατική καταστολή, να εγκλωβίσουν την "κοινή γνώμη" σε νέες ψευδαισθήσεις, σε καινούρια πρέζα τρομο-υστερίας. Στο πλευρό τους, όπως πάντα, τα Μέσα Μαζικού Αποπροσανατολισμού. Οι οθόνες έχουν πάρει φωτιά. Ο φόβος θερίζει. Φωλιάζει στις ψυχές των νοικοκυραίων. Κάνει τους ανθρώπους να ζαρώνουν. Η λέξη κλειδί "τρομοκρατία", ωθεί χιλιάδες τηλεθεατές να ψάχνουν την γνώριμη πατρική αγκαλιά του Κράτους που θα φροντίσει να ξημερώσει και αύριο μια συνηθισμένη καταναλωτική μέρα, χωρίς εκπλήξεις, μουντή και μολυβένια.

Ένας Ματατζής δέχεται σφάιρες. Τα παπαγαλάκια ξεσαλώνουν στα παράθυρα των ακριβοπληρωμένων lcd τηλεοράσεων. Το άσπρο γίνεται μάυρο με αναλύσεις του κώλου και τούμπαλιν. Τα Εξάρχεια γεμίζουν από τα σκατοκέφαλα στρατιωτάκια του συστήματος. Άνθρωποι οδηγούνται με δημοκρατικότατες μεθόδους στα ανάκτορα της ΓΑΔΑ. Σπίτια "ερευνούνται" χωρίς εισαγγελικό ένταλμα. Οι χουντικές πρακτικές αποθεώνονται στην χώρα των αιώνια προσκυνημένων ραγιάδων.

Ο "Επαναστατικός Αγώνας" χρεώνεται την επίθεση από την τρελοπαρέα της Τρέμη του Πρετεντέρη και των υπόλοιπων "ανεξάρτητων" δημοσιογράφων. Στα εμετικά πάνελ, οι σύγχρονοι κοινοβουλευτικοί απολογητές του ναζισμού στοχοποιούν ολόκληρο τον αντιεξουσιαστικό χώρο, την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, την νεολαία, τον μπαρμπα-γιάννη τον κανατά στην ανάγκη, ως "ηθικούς αυτουργούς" της δολοφονικής επίθεσης. Δακρύβρεχτα ρεπορτάζ για το 21χρονο παλληκαράκι που επέλεξε να μπει στα σώματα καταστολής για να δέρνει κόσμο και να βγάζει το τίμιο ψωμί του.

Όταν το κράτος δολοφονεί αθώους 15χρόνους ευθύνεται κάποιος τρελλός. Αποτελεί "μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας". Όταν το παρακράτος πυροβολεί (χωρίς να σκοτώσει για να είμαστε και -κυνικά- ακριβείς σε αυτά που γράφουμε), τότε άμεσα ευθύνονται όσοι εναντιώνονται στον σάπιο κόσμο της τηλεδημοκρατίας και της απάθειας. Η -πιο κοινή δεν πάει- γνώμη μεταστρέφει τις απόψεις της μέσα σε μια νύχτα. Οι κοινωνικοί αγώνες προβοκάρονται με τον πιο άγαρμπο τρόπο. 

Η φλόγα όμως δεν σβήνει τόσο εύκολα. Πάντα σιγοκαίει και πάντα απειλεί να φουντώσει. Οι επόμενες μέρες κρύβουν τρομερό ενδιαφέρον. 

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΑΜΠΑΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ REALITY SHOW. 

THN ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΘΙΚΙΑ.

εξεγερμένο το νέο έτος φίλτατοι.

                                                                             

0 whispered:

Δημοσίευση σχολίου